Al·legacions per ampliar el nou catàleg de patrimoni de Gràcia

 
00:00
Dimarts, 25 Febrer, 2020

Aquesta illa del carrer d’Igualada amb el de Banyoles té cases que es protegiran amb el nou catàleg de patrimoni i d’altres que no. Des de diverses plataformes veïnals no entenen que el conjunt no estigui blindat, ja que un dels objectius del nou pla de patrimoni és preservar la identitat i el teixit urbà de la Vila.

Elisabeth Maluquer, plataforma Gràcia, cap a On Vas?
“De sobte veus un edifici antic entremig d’edificis moderns, no et donen cap pista, només és com un souvenir gairebé.”

Toni Ramon, plataforma Gràcia, cap a On Vas?
“Un edifici catalogat amb el criteri que se’n diu C, d’un grau de protecció, i el del costat no i dèiem, però si són iguals, el nostre criteri ha estat ampliar el que serien els conjunts arquitectònics.”

Els veïns consideren que l’abast de la protecció proposada amb la revisió del catàleg no és suficient, per això, han presentat al·legacions. També, inclouen finques que creuen que no haurien de quedar fora, com aquesta del carrer del Progrés. O augmentar la protecció d’alguns espais com el pati de l’Escola Josep Maria Jujol. La proposta veïnal també incorpora comerços i edificis moderns.

Elisabeth Maluquer, plataforma Gràcia, cap a On Vas?
“Hi ha edificis que potser ara els donem per descomptat, perquè són recents, però el dia de demà ens podem tornar a trobar un cas com el de l’alzina, per tant ho hem de preveure i hem marcat alguns.”

Un altre punt a debat és vigilar de prop les propostes d’enderroc d’edificis anteriors al 1953 amb una comissió tècnica. Aquestes conclusions s’han extret d’un treball de camp dels veïns que han detectat més de 500 elements que creuen que s’haurien d’incloure en el nou catàleg i així blindar la fisonomia històrica de la Vila.

Informen: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.