Barcino '12, el festival off del Grec

 
00:00
Dissabte, 7 Juliol, 2012

L’Almeria Teatre acull fins el 22 de juliol la sisena edició del Barcino, el Festival Romà de Barcelona. Enguany compta amb espectacles de dansa, poesia, música i teatre. Barcino coincideix en dates amb un festival consagrat, el Grec, malgrat això, la seva idea no és competir amb ell, sinó complementar-lo.

Víctor Álvaro, director Almeria Teatre: “Va néixer gairebé com una broma perquè dèiem que, ja que hi havia un grec, per què no hi podia haver un romà. I amb la voluntat de donar cabuda a altres coses que, per magnitud del Grec, que fa sempre coses molt més grans o perquè potser no arriba a gent que està fora dels circuits habituals.”

El tret de sortida del festival va tenir lloc el passat dilluns amb la lectura dramatitzada de ‘Faust peça de desnonament per a un sol actor’, de Josep Maria Uyà i interpretat per Jordi Boixaderas.
El cap de setmana, l’aspecte habitual de l’Almeria Teatre mudava per acollir ‘Els Macbeth’ una versió lliure de l’obra de Shakespeare a càrrec de la productora Nurosfera. Una posada en escena poètica a dues veus, on Macbeth i Lady Macbeth no són personatges reals, sinó productes de la seva pròpia imaginació.

Ferran Farré, actor i espai escènic ‘Els Macbeth’: “Volíem treballar també sobre tot un món oníric i sobretot molt de tu a tu entre els dos personatge. Com una mena de viatge d’aquesta parella emblemàtica pel que fa a entrar dins del seu món introspectiu amb totes les temàtiques que s’hi barregen: la culpabilitat, l’ambició, els remordiments.”

A escena hi entren en joc cinc portes, que els propis actors mouen, entrant a través d’elles a les diferents dimensions i racons dels cervells dels dos protagonistes. També els permeten crear diferents plans. El discurs cinematogràfic és, de fet, molt present a l’espectacle. Un punyal o un tauler d’escacs, imatges projectades al terra complementen els pensaments dels personatges.

Núria Casado, actriu i disseny vestuari ‘Els Macbeth’:“Apareix en un moment en què comencen les execucions, els assassinats dels quals Macbeth i Lady Macbeth, al seu darrera, són els autors. Llavors, ens suggereix la idea de maquinar, de pensar l’estratègia molt bé. És un tauler d’escacs que en un moment donat és blanc, però que després es va tenyint de vermell a mesura que ells van fent córrer la sang”.

La propera cita amb el festival Barcino tindrà lloc els dies 9 i 10 de juliol amb l’obra ‘Fills del drap-retaule d’una caiguda’, una peça de teatre d’accions de la companyia La Vella Fam.

Informen: Irina Gimeno i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.