Be My Bagel

 
00:00
Dimarts, 29 Maig, 2012

El concepte d'un pa amb un forat al centre és molt antic, ja que aquesta forma en facilitava el transport, amb un pal es podien dur moltes unitats. El bagel és d'origen desconegut tot i que hi ha referències que el situen al segle XVII a Cracòvia quan un forner el va oferir com a regal al rei. Més tard es popularitzaria a Londres dins de la comunitat jueva i s'exportaria a Estats Units. El bagel és l'únic pa que es cou en aigua abans de posar-lo al forn i a Barcelona, l'única botiga especialitzada és 'Be my bagel' a Gràcia.

CARLES RICARD, Be my bagel:
"Estem al forn 'Be my bagel' que està especialitzat en bagels i estem a la plaça del Sol de Gràcia. El bagel té aquesta forma rodona amb un forat al mig que sembla una roda, és un tipus de pa molt antic que ja trobem en els jeroglífics egipcis i la seva característica principal és que es bull abans de posar-lo al forn. Els bàsics són els de sèsam, el natural i el de rosella, que són les llavors que sempre hi ha hagut des de fa anys, des de fa segles i és amb el que parteix el bagel. Amb el temps s'hi ha afegit les olives o l'orenga o altres tipus, s'omple com un entrepà i llavors hi ha varietats, la més popular és amb formatge cremós i salmó. Que dóna bona sort, a Polònia és típic regalar-lo a les mares que acaben de tenir un nen."

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.