Cadena humana per demanar local pels esplais de la Vila

 
00:00
Dissabte, 9 Març, 2013

Aquest dissabte a la tarda s’han pogut veure i sentir pels carrers de Gràcia mans entrellaçades i crits d’infants que demanaven un local per als esplais i caus de la Vila.
D’aquesta manera, amb una cadena humana des de la plaça de la Revolució fins a la plaça de la Vila, l’Esplai la Matinada i l’Esplai l’Espurna, amb el suport de l’Esplai GMM i el cau de Cardedeu, han volgut donar a conèixer la situació de les entitats de lleure del barri.

Roc Moliner, Esplai l’Espurna: “Tant La Matinada, com L’Espurna, que són els nostres esplais, estem sense local ara mateix. Disposem d’algun lloc una mica públic. Ells [La Matinada], un escola i nosaltres [L’Espurna], un casal de joves. Però no és el lloc òptim on poder fer l’esplai, aleshores avui hem volgut visualitzar-ho al barri.”

L’Esplai l’Espurna s’ha creat recentment i no disposa de local propi. De moment fan ús de les instal•lacions del casal de joves a La Fontana però no hi ha gaire disponibilitat d’espais. La Matinada des de fa deu anys que es troba sense local i disposa d’un espai a l’escola Reina Violant per als dissabtes.

Els monitors són qui més pateix les conseqüències de la situació. No tenir local propi els dificulta l’accés al material per preparar les activitats i la llibertat d’horaris per fer reunions d’equip.

Elena Ramírez, Esplai La Matinada: “Creiem que que si hi ha escoles tancades els caps de setmana, podríem aprofitar aquests espais per exemple. El que reivindiquem és que la tasca que fem és necessària i si no tenim local no podem desenvolupar-la. Per tant, mereixem llibertat de gestió, que se’ns cedeixin espais però confiant en nosaltres”.

Per acabar l’acte, la cadena humana formada per nens i nenes, monitors i alguns pares va envoltar la plaça de la Vila i s’hi va fer un mosaic, a partir de dibuixos i fins i tot alguns infants, amb la frase “cap esplai ni cau sense local”. Representants de l’equip de monitors també van llegir un manifest.

L’acte de dissabte es va enregistrar en vídeo per poder fer-ne difusió amb l’objectiu de seguir reivindicant la manca d’espais dignes per a les entitats de lleure i demanant el seu reconeixement social.

Informen: Neus Valls i Irina Gimeno

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.