Campanya per preservar les capelles de Sant Roc de Gràcia

 
00:00
Dijous, 18 Març, 2021

Són les capelletes de Sant Roc ubicades al carrer de la Fraternitat, de Vic i de Mateu, però la més popular és la que es troba al carrer de la Llibertat, 21. Aquesta fornícula és la protagonista del segon dia de la Festa Major de Gràcia, el 16 d’agost, quan es fa la tradicional ofrena a Sant Roc.

Toni Mañané, president Comissió de Festes del Carrer de la Llibertat: “Entre 1821 i el 1870 d’història de Barcelona hi ha 7 epidèmies entre febre groga i còlera, llavors la gent s’encomana a Sant Roc, lliurava la gent de les epidèmies. Al segle XIX es comencen a construir aquestes capelles, aquesta del carrer de la Llibertat és anterior a 1868.”

Hi ha documentades fins a vuit capelletes. Algunes han desaparegut, altres ja no tenen el Sant i només quatre es mantenen. Ara, la Comissió de Festes del Carrer de la Llibertat ha iniciat una campanya per conservar-les.

Toni Mañané, president Comissió de Festes del Carrer de la Llibertat:
“Hem presentat una al·legació reclamant que sigui declarat com un bé històric i cultural de la Vila, no només aquesta capella, sinó la resta de les que hi ha al barri, que es pugui protegir de cara al futur i que no desapareguin com a desaparegut la que hi havia al carrer d’en Grassot”.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Aprofitant la modificació del Pla General Metropolità al districte esperen que s’incorpori aquesta demanda per evitar que les últimes quatre capelles es puguin perdre. La comissió de festes fa una crida a les entitats perquè s’adhereixin a aquesta campanya.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.