Comerç al carrer i Tallers Oberts a Gràcia

 
00:00
Dissabte, 4 Maig, 2013

Un dia de sol i núvol, però de temperatura agradable, ha acompanyat a una Gràcia efervescent. Durant el dissabte, les activitats, tallers i jocs s’han aplegat pels carrers de la Vila i del Camp d’En Grassot, per celebrar la jornada de Comerç al carrer i també del cap de setmana de Tallers Oberts.
Loli Rambla, Flors Rambla: “D’aquestes iniciatives n’hi hauria d’haver més sovint al barri, perquè la veritat és que incentiva a la gent a sortir, a comprar que és important, hi ha una mica més d’ambient al barri. A la gent de Gràcia, és una iniciativa que els agrada molt perquè la gent de Gràcia vol comprar a Gràcia.”.
Totes dues activitats, s’organitzen de forma simultània a diversos districtes de la ciutat, amb l’objectiu d’incentivar l’activitat comercial i donar a conèixer els artistes locals.
Fins a 16 associacions de comerciants han participat de la iniciativa i fins i tot algunes s’hi han animat per primer cop, com l’Associació de Comerciants Travessera del Centre o l’Eix Comercial del Passeig de Sant Joan.
Sira Antoni, Associació Travessera del Centre: “Nosaltres portàvem cinc anys amb ganes de sortir, ara s’ha format una associació nova, estava adormida, però ha tornat amb força i hem tornat a demanar que es tallés tot, que el mercat també surtin i que hi hagi una mica d’unitat amb tot el barri”.
Miquel Bestratén, vicepresident Eix Comercial Passeig Sant Joan: “Creiem que és una manera de defensar el comerç de proximitat, és una manera de defensar també la únió, ja que només poden sortir comerços associats a les associacions respectives i també és una manera que vegin que el carrer és de tots, el carrer és del comerç, el carrer és de la gent i que associacions, veïns, amics, tots ens necessitem”.

Castells inflables, tallers de cuina, d’estampació, tot serveix per mostrar al veïnat les possibilitats del comerç de proximitat.
Begoña Cabero, Charnela enquadernació: “La técnica es marmoleado y se hace sobre una gelatina, esta hecha con algas, que se llaman carraghen, y la pintura en este caso es óleo. Colocamos un papel sobre la gelatina y el color queda impregnado en el papel”.
Per si això no fos suficient, pels carrers de Gràcia, s’hi han pogut trobar més sorpreses, com el grup de claqué de l’Associació Tot pel Claqué, que en ruta pels carrers de la Vila informaven del festival de claqué que començarà la setmana vinent.
Laia Molins, presidenta Associació Tot pel Claqué: “Jo crec que la gent se sorprèn, que és el que pretenem també. Justament amb la cercavila el que pretenem és anar tots caminant, que la gent ho senti i que sigui una cosa molt popular”.
Les activitats del dia de comerç al carrer continuen dissabte per la tarda. I diumenge culminaran les jornades de portes obertes als tallers amb activitats a la plaça de la Virreina.

Informen: Irina Gimeno i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.