Concurs fotogràfic per donar a conèixer la tasca de Gràcia Solidària

 
00:00
Dimecres, 14 Febrer, 2018

 

Aquests dies a la seu del districte es pot veure l’exposició fotogràfica de la plataforma d’entitats de cooperació internacional, Gràcia Solidària. És el sisè any que organitzen aquesta exposició en el marc d’un concurs fotogràfic en què participen totes les entitats. La idea és poder ensenyar a través de les imatges els projectes que duen a terme, donar a conèixer d’aquesta manera a tots els veïns les tasques de cooperació que fan les entitats, en l’àmbit social, d’educació, de nutrició, d’acolliment amb gent gran, amb infants, etc. Treballen a més de vint països d’arreu del món. Són associacions de despesa continguda i proximitat en cada un d’aquests llocs on treballen.

Les fotografies normalment estan fetes per voluntaris de les entitats que treballen en aquests projectes, tot i que alguna està feta per fotògrafs professionals. I enguany, com a novetat, hi ha per primera vegada una fotografia de cooperació local i que no és de cap dels projectes de Gràcia Solidària, feta per la fotògrafa Joanna Chicheinitzky, que ha guanyat el tercer premi. Es tracta d’un grup de sensesostre, refugiats a l’Esgésia de Santa Anna a Barcelona, ajudats per l’entitat Papeles para todos.

Entre el recull de fotografies també s’hi pot veure una imatge d’una nena a Kenya jugant a futbol a l’hora del pati. La foto és de l’entitat Sos3Barcelona, que des de 2013 coopera amb la comunitat de Taveta per la construcció de l’escola del districte, que actualment, ja amb set aules, té 250 alumnes. Aquesta ha estat la fotografia guanyadora del concurs. En segon lloc ha quedat la fotografia de Jin-Pa Tibet, d’una dona gran, refugiada del Tíbet, en un dels campaments al Sud de l’Índia.

Aquesta exposició és itinerant, es podrà veure a la Violeta i la plataforma està mirant de fer-la arribar a altres llocs de la ciutat, fora de Gràcia. De moment, es pot veure a la seu del districte de Gràcia fins al 16 de febrer.

Aquest any Gràcia Solidària ha arribat a les 18 entitats, amb la incorporació de KasamuAku, que treballa també al Senegal, com moltes de les entitats de la plataforma.

Frederic Callís, coordinador de Gràcia Solidària: “Ens hem preocupat des de sempre a treballar molt en aquests indrets i a explicar-ho poc aquí, llavors l’exposició és un cop a l’any que sortim al carrer i expliquem amb imatges, que és la manera més fàcil i entenedora de transmetre tot això, a quins indrets i quin model d’associacions tenim.”

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.