El Bicentenari de la Festa Major de Gràcia arriba al seu final

 
00:00
Dijous, 24 Maig, 2018

 
Eloi Badia, regidor Gràcia: “A Gràcia un dels seus patrimonis evidentment és la Festa major i fer aquest Bicentenari crec que d’alguna manera ha fet un petit homenatge a què han sigut 200 anys de construcció de barri, de construcció d’espai públic, de construcció de cohesió social.”

Carla Carbonell, presidenta Fundació Festa Major de Gràcia: “Estem treballant de cara a un mural de la mà amb el districte que ens fa molta il·lusió i que està en les últimes fases, esperem sortir-nos-en, perquè ja sabeu que tots els temes de paisatge urbà tenen el seu tempo, el seu ritme i la seva normativa i són complicats a vegades.”

El Bicentenari de la Festa Major de Gràcia arriba al final després d’un any d’activitats. Un dels actes més valorats pels graciencs ha estat el mural de la façana de la seu del districte. Ara, ja no hi és, però durant aquest cap de setmana es farà un mapping de la mà de Toni Mira, de 12 minuts, amb l’esperit del Bicentenari. A més, la cloenda dels 200 anys de la festa recuperaran els concerts dels Sirex i els Mustangs que s’havia d’haver fet a l’agost, però es va anul·lar per l’atemptat de la Rambla. El Bicentenari s’acomiadarà diumenge amb la presentació del Cartell de la Festa Major de Gràcia 2018.

Durant aquest any de celebració s’han fet més de 130 activitats culturals entre el mes de maig i l’agost amb la participació d’una cinquantena d’entitats amb més de 120.000 persones que han passat per l’envelat dels Jardinets de Gràcia durant 4 mesos. La recuperació de l’envelat va ser una de les accions importants de la festa, ja que es recuperava un patrimoni social que segueix viu. Està instal·lat a Sant Pere de Torelló on es fan activitats. A més, s’han fet exposicions i conferències i intercanvis com les Enramades de Sallent o les Catifes Florals o es va recuperar el guarnit del carrer de Gran de Gràcia amb la participació de les escoles del Districte i centres de disseny. Aquest any, també, hi ha hagut guardons el Premi Nacional de Cultura. Tot i que ja s’acaba el Bicentenari està previst editar un llibre que serà un recull dels articles dels conferenciants que han fet xerrades durant aquest any i com que no es va poder acordar aixecar una escultura commemorativa, s’està treballant amb una altra idea.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.