El carrer de Pi i Margall es convertirà en un gran corredor verd

 
00:00
Dimecres, 28 Març, 2018

 

El carrer de Pi i Margall es convertirà en un gran corredor verd que unirà els districtes de Gràcia i Horta–Guinardó. El projecte de reforma és el resultat final d’un llarg procés participatiu que recull les principals demandes dels veïns de fer un carrer més verd i pensat pels vianants. Per això, la nova via ampliarà les voreres que ocuparan un 35% de l’espai total que és de 30 metres. A més, els vianants tindran més zones d’estada, ja que totes les cantonades de la banda muntanya, que es creen per la disposició diagonal de Pi i Margall, es convertiran en places triangulars.
Amb aquest projecte es renovaran més de 20.000 metres quadrats amb un pressupost de 7,2 milions d’euros. Està previst que l’obra comenci a mitjans de 2019 i acabi a mitjans de 2020. Pel que fa al trànsit, el carrer reduirà els carrils de circulació passarà de 4 a 2 carrils, per cada sentit de circulació i també els dos eixos de serveis per aparcaments, càrrega i descàrrega i motos per deixar lliure la vorera. Finalment, s’ha decidit que només hi hagi un carril bici de pujada.

Eloi Badia, regidor districte Gràcia: "“Hem vist que el carril de baixada de bicicleta el podíem integrar en calçada i això ens ha fet guanyar molt més verd, de fet, Pi i Margall és un dels corredors importants de Barcelona que connecta amb el passeig de Sant Joan i amb el parc de la Ciutadella i Collserola i per tant, era molt important que la peça de verd fos rellevant a Pi i Margall. El que hem fet ara que hem aconseguit eixamplar encara més aquest verd és que el col·locarem tot a la part de muntanya, això a més a més, ens permetrà connectar amb totes les illes que es van generant a cada intersecció i per tant, realment, tindrem un Pi i Margall amb una transformació més notable i amb un verd molt potent que ens permetrà connectar tot aquest corredor."

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.