El Centre de Salut Mental i Addiccions de Mare de Déu del Coll es traslladarà a l’Hospital de l’Esperança

 
00:00
Dimarts, 11 Febrer, 2020

L’Hospital Mare de Déu de la Mercè de Germanes Hospitalàries traslladarà el Centre de Salut Mental i Addiccions (CSMiA) a l’Hospital de l’Esperança durant l’últim trimestre de l’any. Aquest equipament va ser el primer d’aquestes característiques a Barcelona i actualment està ubicat al carrer de la Mare de Déu del Coll. El nou espai, de més de 1.000 metres quadrats, permetrà ampliar tant la capacitat funcional com la creació de nous serveis per al tractament de les addiccions.

Les noves instal·lacions, molt més àmplies, significaran una millora en l’atenció al dispositiu de reducció de danys, destinat a aquells pacients que volen disminuir el consum de tòxics. També, possibilitarà la creació d’un hospital de dia d’addiccions, adreçat a aquelles persones que volen aconseguir l’abstinència i que necessiten un major suport que el que s’ofereix durant una visita mèdica.

El Centre de Salut Mental i Addiccions de l’Hospital Mare de Déu de la Mercè va ser pioner a Barcelona, l’any 2012, en integrar, en un mateix espai, l’atenció a la salut mental i a les addiccions. Les instal·lacions del carrer de la Mare de Déu del Coll es traslladen, però a Gràcia des de 2017 també existeix un altre CSMiA ubicat al CAP Vila de Gràcia – Cibeles que continuarà funcionant. Actualment el centre atén al voltant dels 4.000 pacients. Ara, amb el nou espai podran continuar amb la tasca que s’està fent amb millors condicions i més possibilitats.

Mònica Guasch, coordinadora Centre Salut Mental i Addiccions de Gràcia
“Podrem desenvolupar amb plenitud tots els programes que el Centre de Salut mental i les Addiccions comporten, podrem oferir més espais de teràpia, tenim previst crear una sala multisensorial també per poder tractar algun tipus de trastorns i tenim el projecte futur de poder engegar un hospital de dia d’addiccions.”

Informen: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.