El Col·legi Kostka, motor de canvi en l’actualització de la docència

 
00:00
Dimarts, 10 Novembre, 2020

Transformar l’escola del segle XX, aquest és el repte que es planteja en el sistema educatiu. Per això, alguns centres ja s’han posat en marxa. És el cas dels Jesuïtes Gràcia - Col·legi Kostka que amb el projecte Hortizó Més han canviat la manera de treballar, posant ara, l’alumne al centre. Expliquen que tot es basa en què l’estudiant aprengui, el professor l’acompanya perquè desenvolupi el seu projecte vital i vocacional.

Anna Segura, directora general Jesuïtes Gràcia – Col·legi Kostka: “Quan tu tens que el mestre és el protagonista, el que necessites és veure’ls tots, tots quiets, individualment, però, en canvi, quan poses el focus en l’alumne i saps que només aprendrà si se socialitza, si aprèn amb i dels altres, ja no és l’ensenyar, sinó que l’alumne aprèn, que l’alumne aprengui, aquest és el seu objectiu.”

Per fer-ho, al Col·legi Kostka han canviat l’espai de l’aula. És una única classe per dos grups amb codocència. És a dir, tenen dos tutors ensenyant alhora.

Jana Masdeu, alumna: “Tenim el doble de coses més per aprendre, perquè cadascú té les seves maneres d’explicar-ho i doncs, ho aprenem de diferents maneres.”

Avui estan acabant un projecte sobre religions monoteistes i ho fan cooperant, tot i que amb la pandèmia han hagut de mantenir els grups a distància.

Ángel del Valle, alumne: “La classe és el doble de gran i hi ha més nens i tot això. Treballem amb el teu grup, sempre treballes, però pots anar per la classe preguntant.”

Informa. Aitana Molina i Neus Valls

Des de l’any 2014 aquest centre ha anat estenent la transformació educativa a tots els cursos. Ara, participen en el Pla 2030, perquè una educació del segle XXI arribi a tots els centres.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.