El comerç verd de Gràcia impulsa el lloguer de cabassos

 
00:00
Dimecres, 31 Desembre, 2014

Llogar un cabàs per fer la compra. Aquesta és una iniciativa d’algunes botigues del projecte Comerç Verd de Gràcia. Es tracta d’un servei de cabassos retornables que les botigues ofereixen als seus clients amb l’objectiu de reduir el consum de bosses d’un sol ús.

Eduard de Vilar, Les Biològiques: “És molt bona idea, perquè hi ha molta gent que té la intenció de portar la bossa reutilitzable i se l’oblida a casa o està de pas... i llavors es troba que té un element que pot utilitzar sense generar despesa, ni generar residu.”

Els Bandolers de Gràcia ja fa temps que utilitzen el cabàs per fer les 150 cistelles setmanals.

Laura Martorell, Els Bandolers de Gràcia: “A la botiga tenim venda a granel, però també tenim un sistema de cistella. Llavors el que fem és que cadascú té dos cistells, llavors un cop a la setmana els omplim amb varietat de verdura, una miqueta de fruita, llavors cada setmana ens han de portar el cistell buit per emportar-se’l ple.”

Són 55 establiments que formen part de la Xarxa de Comerços Respectuosos amb el Medi Ambient de la Vila de Gràcia. Fa un any que es va impulsar aquest projecte per donar a conèixer les botigues que tenen una oferta de productes respectuosos amb el medi ambient.

Marta Beltran, Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable: “El barri de Barcelona, probablement Gràcia, és on hi ha més concentració d’aquest tipus de comerç. Esperem que el projecte també ajudi a visibilitzar i sobretot en època de Nadal, recordar que aquest consum responsable és possible.”

La Fundació Prevenció de Residus i Consum ha organitzat una mostra amb els productes amb certificat ecològic, de producció local, de comerç just, a granel i reutilitzables que es poden trobar al barri.

Juan José Pérez, Antic Celler de Gràcia: Strong> “La gent ve amb el seu casco buit i li donem ple i li cobrem només el líquid i hi ha gent que ve sense res i cobrem l’envàs.”

Marta Beltran, Fundació per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable:“Trobem una àmplia oferta, o sigui, des d’alimentació, begudes, cosmètica, detergents, etcètera i per tant, demostra que al barri podem fer un consum responsable de forma fàcil.”

La mostra es pot veure fins al 16 de gener al Punt Verd Tabuenca.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.