El Festigàbal torna a la plaça Rovira convertida en recreatius

 
00:00
Dilluns, 13 Agost, 2012

Fa set anys la plaça Rovira i Trias tornava a fer Festa Major i l’Heliogàbal s’hi unia fent-se càrrec de l’oferta musical amb el festival de música Festigàbal.
El festival treu al carrer la música que durant l’any ofereix l’Heliogàbal. Però l’any passat, després de cinc edicions a la plaça, el festival es va haver de celebrar a l’interior del local. La causa, un malentès amb l’associació de veïns de Rovira i Trias en els terminis per tancar la programació de la Festa Major.

Aquest any, però, el Festigàbal torna a la plaça i ho fa amb noms com el de Quimi Portet o Pascal Comelade.

Jorid Burrueco, plaça Rovira i Trias: “es torna a repetir el Festigàbal. L’any passat no va ser possible i aquest any sí que hem arribat a una ben-entesa per totes dues parts, totes dues parts teníem ganes i crec que serà molt maco”.

Oriol Estrada, Festigàbal: “aquest any tenim el Quimi Portet i el Pascal Comelade com a músics populars que tothom coneix. I hi ha grups que trauran disc nou l’any vinent com Tarantula, Aliment, Salvaje Montoya i alguns altres també que aquest any han anat tocant per festivals com el cas dels Beach-Beach”.

Aquest any el festival ha canviat de format tot adaptant-se a un model més tranquil de festa que tendeix a una programació menys nocturna. El Festigàbal passarà a oferir dos concerts a la nit i no tres com fins ara. A més, per a la tarda han programat Regge per Xics, una proposta per als més petits que engeguen aquest any amb la idea d’ampliar l’oferta musical a tot tipus de públic.

Miquel Cabal, Festigàbal: “la gràcia de la plaça és que queda una mica apartada del del circuit habitual de festa major que fa la majoria de gent que ve al barri i el públic també és una mica diferent del que hi ha a la resta. No hi ha tanta massificació, no hi ha tanta gent badant, hi ha gent que ve expressament a veure una cosa concreta o a veure la plaça, a veure el guarniment”.

La plaça Rovira i Trias es converteix per aquesta Festa Major en uns recreatius on un dels elements clau serà la il•luminació amb moviment de les figures que componen un guarnit molt acolorit. L’associació de veïns i veïnes de la plaça s’ha guardat a la màniga algunes sorpreses que no vol desvetllar. Però el que de ben segur que trobaran els visitants que s’acostin a la plaça seran les simulacions d’un Paintball, una Gameboy o un Tetris gegant.

Jordi Burrueco, plaça Rovira i Trias: “es dirà Recreatius Rovira, i una mica recrea la sala dels recreatius dels anys vuitanta i els jocs que més o menys van ser els primers, com jocs de vuit bits. Hem escollit quatre jocs del finals dels setanta i principis dels vuitanta que són el Mario Bross, el Space Invaders, el Packman i el Tetris”.

Les activitats programades per la plaça Rovira són molt variades amb l’objectiu d’agaradar a tothom. Des d’activitats infantils, a sardanes o havaneres i un vermut cada migdia. I amb l’important retorn del Festigàbal en un any en què la Festa Major s’ha vist marcada per la davallada en l’oferta cultural amb la pèrdua de les Tardes Clàssiques i les Nits al Claustre.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.