El mercat de l’Abaceria es confinarà amb una bombolla a la tardor per retirar l’amiant

 
00:00
Divendres, 5 Abril, 2019

 
El mes de gener van començar les obres d’enderroc del mercat de l’Abaceria de Gràcia. A mitjans de març estava previst que es retirés la coberta de l’equipament amb un procés de desamiantat. Finalment, les previsions no s’han complert i s’ha posposat, ja que els veïns i comerciants de l’entorn es van posar en alerta en témer que no s’estava garantint la protecció dels primers treballs. Ara, veïns, Ajuntament i l’Institut de Mercats han arribat a un acord que preveu un nou pla de treball que significa la recessió del contracte amb l’empresa que ha fet les obres fins ara i un nou contracte que impliqui el confinament del mercat amb una bombolla. Aquest tancament total de l’equipament municipal es farà a la tardor, ja que s’ha de fer la licitació i el nou contracte per l’enderroc. De moment, les obres interiors estan aturades, ja que ha acabat la primera fase de treballs, són les actuacions que es poden fer abans de tenir el nou pla de l’amiant.
Tot i aquest nou pla de treball, des de Mercats asseguren que això no retarda la construcció del nou mercat de l’Abaceria, també expliquen que la comissió de treball amb la plataforma d’Afectats de l’Abaceria continuarà reunint-se i fent un seguiment del procés.
L’Institut de Mercats explica que han fet mesures d’amiant en ambient, un dels temes que més preocupa als veïns, i que els resultats són negatius, no s’han trobat fibres d’amiant. Asseguren que aquests controls es faran periòdicament. Tot i aquestes dades, els veïns no confien plenament que els treballs que s’han fet fins ara no hagin afectat la salut dels ciutadans dels voltants. Diuen que els elements a estudiar els ha recollit la mateixa empresa que no ha fet bé els treballs respecte a l’amiant a l’Abaceria.

Àlex García, plataforma Afectats Abaceria : “Finalment hagin reconegut que és necessari enfocar els treballs de desamiantat d’una l’atra manera. Però tot i així, ens mantenim vigilants per dues raons: la primera, perquè s’apliquin efectivament les mesures que s’han cordat de cara el futur pel que fa al desamiantat i també, acabar de saber quines són les possibles conseqüències de les feines que s’han fet fins ara.”

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.