El millor farcit de carnaval del concurs de botifarra d'ou

 
00:00
Dijous, 11 Febrer, 2021

Fabregas Xarcuters ha guanyat el Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana en la categoria de farcit de carnaval. Tot i que és una elaboració típica del Pallars, el guardó ha sigut per aquesta xarcuteria barcelonina, amb parada al Mercat de l’Abaceria de Gràcia des que es va inaugurar, fa gairebé 130 anys.
Valentí Fabregas explica que és la primera vegada que fan aquest producte, coneixedors de com s’elaborava aquest farcit de carnaval del Pirineu, van decidir fer-lo pel concurs. Està fet a base d’una combinació acurada de botifarra d’ou, carns cuites molt gustoses, una mica de cansalada però poc curada i panses. Una bareja de dolç i salat que crida l’atenció.
A Fabregas Xarcuters estan molt contents amb el resultat i esperen que els clients també quedin satisfets. De fet, el seu producte estrella, no només durant el dijous gras, és la botifarra d’ou tradicional, que també va guanyar el primer premi del concurs el 2017. Des de llavors s’ha convertit en un producte que es ven durant tot l’any i que vénen a comprar d’arreu de Catalunya. Ara esperen que passi el mateix amb el seu farcit de carnaval. Que la gent s’animi a tastar-lo i passi a formar part del catàleg de productes de la xarcuteria de tot l’any.
Pel Valentí participar en aquesta competició, organitzada per la Fundació dels Oficis de la Carn, és l’excusa perfecte per no conformar-se i anar-se superant en les elaboracions. És una competició que ajuda al gremi, a vegades amb pocs reconeixaments, a donar a conèixer la seva feina artesanal i de proximitat.
Enguany, per culpa de la pandèmia, serà difícil poder visitar el Pallars per tastar el farcit de carnaval, però els barcelonins ho podran fer des del mercat de l’Abaceria. El Valentí calcula que elaboraran al voltant de 100 kg de farcit de carnaval durant aquesta setmana.

Valentí Fabregas, guanyador millor farcit de carnaval
“El que el fa atractiu és que combina una mica el dolç i el salat. Aquest contrast, aquest equilibri entre la flavor de l’ou, les carns i la proporció de panses. Seria com si fos un producte del Pallars, quilòmetre 0.”

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.