El Museu del Còmic i la Il·lustració de la ciutat, en un magatzem des de fa anys

 
00:00
Dimecres, 19 Abril, 2017

 
En un magatzem a l’avinguda de Vallcarca s’amunteguen fins a 400 caixes amb material del Museu del Còmic i la Il·lustració de la ciutat. La humitat fa perillar l’estat d’aquest patrimoni de dibuixos i autors d’una altra època.

Josep Callejón, president Museu del Còmic i la Il·lustració de Barcelona: “Hi ha revistes, hi ha originals, hi ha còmics des de l’any 1867. Ja es veu tot com està, tot apilat, encaixat i així no, quan una obra no s’ensenya és com si no s’hagués fet.”

El Museu del Còmic es va fundar el 1997, primer va ser en un local al carrer de Santa Carolina i després al Castell de Montjuïc. S’hi feien exposicions, tallers i conferències. Però des del 2009 tot el material ha anat fent tombs i s’ha perdut l’activitat que generaven.

Josep Callejón, president Museu del Còmic i la Il·lustració de Barcelona: “El Museu del Còmic tenia la millor restauració de paper de còmic que hi havia a Europa, es feien tallers de restauració, tallers de dibuix, conferències sobre dibuixos, sobre il·lustracions, sobre col·leccions de cromos, pel·lícules.”

Els defensors del Museu del Còmic han fet diverses propostes al districte per trobar una solució a la seva situació. Van demanar un espai a l’antic consolat de Dinamarca i ara al futur equipament de Can Carol. Però totes dues opcions han quedat descartades. Per això, seguiran reclamant a l’Administració un lloc perquè tot aquest material no quedi en l’oblit.

Informen: Neus Valls i Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.