El museu del Prado visita Gràcia

 
00:00
Divendres, 13 Abril, 2018

 

Turistes, guies, vigilants, Velázquez i Goya. Són part del passeig que ha fet la il·lustradora madrilenya Ximena Maier durant més d’un any pel Museu del Prado. El resultat són 150 il·lustracions que s’han recopilat en un llibre i una exposició. Tot va néixer quan Maier va veure el seu bloc, que sempre porta a sobre, ple de notes del museu i va decidir fer un quadern de viatge.

Ximena Maier, il·lustradora: “Yo creo que dibujar te hace viajero en cualquier lado, porque te tienes que parar, te tienes que poner a mirar más y te sales un poco del tiempo, que también pasa cuando estás de viaje.”

Va tenir el privilegi de pintar en aquarel·la al Prado i de visitar les bambolines del museu. Tot i això, va quedar alguna cosa pendent de dibuixar.

Ximena Maier, il·lustradora: “Un sueño era saber cómo limpiaban el museo, me daba mucha curiosidad ver, que en el libro no está, pero conseguí ver al final cómo pasan la pompa delante de las Meninas, claro, no sólo ver lo que hay sino toda la gente que trabaja ahí, que son los superexpertos cada uno en lo suyo, que también he podido dibujar y ha sido muy bonito.”

Dibuixa al vol, entre els turistes i els experts, es fixa en els detalls i intenta caçar les converses, algunes han quedat enregistrades en les il·lustracions.

Ximena Maier, il·lustradora: “Iba apuntando los comentarios y oyes, y muy gracioso, claro, la gente dice cosas muy insospechadas, desde que se me ha olvidado poner las lentejas alguien que está mirando las Meninas y aprendre mucho también, las cosas que dicen los guías.”

La il•lustradora explica que li agrada veure les obres d’art dins d’un context, sigui històric o al museu, ja que tot canvia, la llum, els colors o l’ambient. La mostra es pot veure fins al 27 d’abril a la galeria Las Cosas de Martínez.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.