El museu més petit del món s’amaga al carrer de la Virtut

 
00:00
Dilluns, 20 Gener, 2020

Molts edificis de Gràcia encara conserven les petites portes de ferro on s’amagaven els comptadors antics de l’aigua. Ara, es volen convertir en petits museus. De fet, el primer ja està en marxa. És el museu més petit del món i està al carrer de la Virtut, 14. Aquí, s’oculta una obra de Noemí Batllori, impulsora de la idea juntament amb la seva filla Gal·la, amb qui van decidir donar vida a aquests petits espais.

Noemí Batllori, El museu més petit del món
“Una mica jugar a trobar aquestes portetes, nosaltres ja hi estem jugant sovint quan passegem pel barri, convidar una mica als nens que entrin en aquest joc. Quan trobin una porta, vinguin aquí, al taller, al carrer de la Virtut, llavors els hi explicaria una mica quins passos fer per poder fer la seva obra a la porteta que han trobat.”

Ja s’han fet 4 exposicions i la idea és estendre el museu per tot el barri. Ja han mapat les portes que s’obren i les que no, i hi manquen els artistes. Per això, des del Taller de Maquetes i l’Hospital de Joguines de la Noemí s’han preparat petits lots perquè es pugui replicar per tot el barri.

Noemí Batllori, El museu més petit del món
“Una xarxa de museus podríem dir i que els nens sàpiguen, passejant pel barri, hi ha molts nens que creuen el barri per anar a l’escola, doncs si tu ja saps que en aquell pas de camí hi ha una porteta que normalment hi passen coses, doncs potser et fa el camí a l’escola una mica més xulo.”

L’univers, Halloween i Miró són els temes que s’han pogut veure a la porteta del carrer de la Virtut. Ara, es busquen infants creatius que vulguin veure la seva obra exposada en els petits museus al seu abast. El dia 25 de gener es farà un taller per preparar noves intervencions artístiques.

Informen: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.