El nou espai Albert Musons

 
00:00
Diumenge, 1 Juliol, 2012

L'espai Albert Musons del carrer de l'Alzina ja és una realitat. Aquest nou equipament de cultura popular albergarà els Castellers de la Vila de Gràcia i la Fundació Festa Major de Gràcia i ha estat construït tenint en compte les necessitats de les dues entitats. Per això, els castellers disposen d'una sala amb l'altura adequada per als assajos.

Aquest espai de 14 metres d'alçària marca l'estructura de l'equipament que es va inaugurar amb un 3 de 7 que els castellers van desacarregar. A partir d'ara, els de la camisa blava tindran en un mateix edifici el local d'assaig i la seu social amb vestidors, un buc musical i una sala de reunions.

ROSER LATORRE, presidenta dels Castellers de la Vila de Gràcia:
"Fins ara els assajos els fèiem a un lloc, la vida associativa a un altre. Ara ho podrem fer tot aquí, ho tindrem tot més a mà i això ens permetrà avançar en el que és l’organització i els castells en si."

MAITE FANDOS, regidora del districte de Gràcia:
"Fos un lloc pràctic pel que ells necessiten, creiem que avui, en els moments en què estem, les inversions s'han de fer així, és a dir, s'han de fer dissenyades perquè serveixin realment per al que es vol i jo crec que aquí és un exemple realment, del bon disseny i de ben fet."

El nou equipament també és la seu de la Fundació Festa Major de Gràcia, que amb 530 metres quadrats disposa de cinc sales polivalents, despatxos, un magatzem, una sala de reunions i un pati exterior. A més, també es podrà utilitzar com a espai de guarniments quan calgui.

RICARD ESTRUCH, president de la Fundació Festa Major de Gràcia:
"La Festa Major ha crescut molt, ha crescut molt en volum i necessitàvem un espai millor per poder fer tot allò que al marge dels despatxos volíem fer i no podíem fer, vull dir, ara podem fer sessions de cinefòrum, podem fer xerrades, col•loquis, petits concerts de cantautors."

Fins a la tardor la nova seu no estarà operativa, però durant la Festa Major ja s’hi podrà visitar una exposició sobre les festes populars catalanes. El nou edifici de quatre plantes i 1.000 metres quadrats porta el nom de l'Albert Musons, mort l'any 2007. Musons va ser veí de Gràcia, va estar molt vinculat al teixit associatiu i cultural de la Vila i va ser conseller del districte durant 10 anys.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.