El nou llibre de Patricia Gabancho explica la vida de l'espiritista que va viure a Gràcia, Amalia Domingo

 
00:00
Dilluns, 27 Febrer, 2017

 

En aquest edifici del carrer del Canó va viure Amalia Domingo, la principal veu de l’espiritisme de finals del segle XIX. En aquest moment els seguidors de l’espiritisme es dedicaven a la ouija, però també eren lliurepensadors. L’escriptora Patrícia Gabancho ha recollit la història de la mèdium a l’assaig narratiu ‘Amalia i els esperits’.

Patrícia Gabancho, escriptora ‘Amalia i els esperits’: “Que una dona de Sevilla que tenia problemes de visió la fessin venir a Barcelona per divulgar la doctrina espiritista que acabi polemitzant amb els grans polemistes de l’església, que escrigui llibres, que deixi unes memòries d’ultra tomba, vull dir, el personatge té molta gràcia.”

Aquest llibre és més que una biografia. Retrata la Barcelona modernista, el primer catalanisme, la revolució industrial o l’Exposició Universal del 1888. Però, també s’endinsa en el món de l’espiritisme que aleshores estava en voga a tot Europa.

Patrícia Gabancho, escriptora ‘Amalia i els esperits’: “Hi ha una sèrie de personatge des de Companys fins, suavitzant, Gaudí que tasten l’espiritisme en algun moment, perquè els anys 20-30 fins al franquisme és una moda que ho arrassa tot, tothom és espiritista.”

Gabancho ha investigat la vida de Domingo, que va dirigir durant 20 anys el setmanari espiritista ‘La luz del porvenir’ des de la plaça del Sol. Aquesta recerca d’informació ha convertit l’assaig en tota una aventura detectivesca.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.