El Parc de la Creueta del Coll fa 30 anys

 
00:00
Dimecres, 10 Maig, 2017

 

Durant molts anys, aquest espai havia estat una pedrera, fins que a principis dels anys 70 va tancar. Els veïns es van organitzar quan en temps de l’alcalde franquista Porcioles van témer que desaparegués la zona verda que estava planificada.

Carme Ferrer, Grup d’Estudis Coll-Vallcarca: “Quan els veïns van veure que construïen per a baix, pel passeig, ja van pensar que això continuava. Llavors va ser quan els veïns es van començar a mobilitzar, perquè això tal com estava declarat com a parc, no es fes urbà.”

Durant 10 anys els veïns van estar lluitant perquè el Parc de la Creueta del Coll fos una realitat. També va estar a punt de ser un camp de futbol, però finalment va guanyar la idea del llac, ja que no hi havia cap piscina a la zona.

Josep Maria Riera, veí Coll: “Vam estar tots contents, perquè els que volien el futbol, ja tenien el camp de l’Àliga i els que volien una piscina o parc, també ho van tenir. Va ser un èxit de l’Associació de Veïns.”

El 1987 es va inaugurar el parc, amb la col•locació de l’obra de Chillida, l’’Elogi de l’aigua’. 11 anys després, aquella escultura va caure i van haver-la de canviar d’ubicació. També, a poc a poc, la zona va anar quedant descuidada.

Carme Ferrer, Grup d’Estudis Coll-Vallcarca: “Van haver-hi un altre cop protestes veïnals, això et parlo del 2003, llavors es van haver de posar una altra vegada a refer aquelles coses que ja estaven malmeses.”

Ara, 30 anys després, no només és el parc de la gent del barri. També s’ha convertit en un punt d’interès per als barcelonins, sobretot a l’estiu, i per als turistes que pugen atrets per l’obra de Chillida.

Informen: Neus Valls i Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.