El pont de Vallcarca va comunicar el barri amb la ciutat

 
00:00
Dimecres, 30 Setembre, 2015

 
En els seus inicis, Vallcarca era una zona d’estiueig que pertanyia a Horta. Però quan a principis del segle XX Barcelona el va annexionar, va passar a ser un barri més de la ciutat. Calia que estigues ben comunicat i per això es va idear la construcció d’un pont, el viaducte de Vallcarca.

CARME CRISTIÀ, TALLER D’HISTÒRIA DE GRÀCIA: “Es va trobar el problema que al passeig de la Diputació, que avui és República Argentina i Avinguda Vallcarca estaven molt separats per la Riera de Vallcarca, cosa que no permetia el transport de mercaderies cap a Barcelona, quedaven una mica aïllats”.

El 1923 va quedar inaugurat el pont que unia els turons del Putxet i del Coll per sobre de la riera de Vallcarca. D’aquesta manera Vallcarca va començar a estar més transitada i va deixar enrera els problemes d’aïllament.

CARME CRISTIÀ, TALLER D’HISTÒRIA DE GRÀCIA: “Abans havien de baixar per camins de mula, fins a la riera, travessar-la i anar a l’altre costat, cosa que en segons quins moments de l’any era impossible”.

El viaducte va suposar un gran avenç per als veïns de Vallcarca que van esperar vint anys a veure la construcció feta realitat. Problemes econòmics i administratius van endarrerir el projecte. Ideat per Miquel Pasqual Tintorer, en un principi havia de ser un pont de ferro a l’estil americà. Però finalment va ser Antoni Vila qui es va encarregar de l’obra. El pont de Vallcarca va ser una de les primeres construccions fetes amb ciment armat a Catalunya.

Informen: Neus Valls i Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.