El Taller d’Història de Gràcia proposa modificacions en el nomenclàtor gracienc

 
00:00
Dilluns, 23 Octubre, 2017

 
Aquesta és la travessia de Sant Antoni, però el carrer de Sant Antoni ja no existeix perquè ara és el carrer d’Astúries. Per tant, aquesta via no fa aquesta funció de travessia. És per això que des del Taller d’Història de Gràcia es vol proposar la modificació del nom. Més que una altra manera d’anomenar-lo seria dotar-lo d’identitat pròpia, per tant, dir-li carrer de la Travessia de Sant Antoni.

Josep Maria Contel, Taller d’Història de Gràcia: “Posa carrer de la Travessia de Sant Antoni, perquè puguem posar-lo amb T majúscula, perquè si ho posem sol, la normativa catalana que és la que s’aplica a partir de les directrius de l’institut d’Estudis Catalans, això ho tomba.”

El mateix passa a les travesseres de Gràcia i de Dalt, que també demanaran que passin a tenir nom de carrer. L’entitat d’història gracienca també ha posat el focus en els carrers que envolten la plaça de Trilla, en concret els de noms de dones. El carrer de Santa Àgata i de Santa Magdalena no es refereixen a les santes sinó a les dones que van viure-hi, Àgata Badia, Trilla després de casada, i Magdalena Escarabatxeras.

Josep Maria Contel, Taller d’Història de Gràcia: “Ara que hi ha aquesta campanya d’intentar recuperar i posar noms de dones als carrers, jo penso que seria un moment oportú per intentar començar simplement, tímidament en 1 o 2 carrers d’aquesta urbanització, de les primeres que es fan a Gràcia i recuperar el nom d’aquestes senyores que van quedar en l’oblit i els van posar el nom d’una santa que ningú sap què és allò.”

Pel Taller són petites modificacions que permeten recordar la història de la Vila de Gràcia, de les persones que hi van viure i en aquest cas, que van urbanitzar el barri al segle XIX.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.