El temporal Gloria deixa al descobert una mina d’aigua al Parc Güell

 
00:00
Dimarts, 18 Febrer, 2020

Aquí s’alçaven dos pins blancs centenaris de 30 metres. Les ratxes de vent de gairebé 100 km/hora del temporal Gloria els van fer caure i hi ha quedat un forat al seu lloc.
 
Josep Manuel, tècnic responsable Park Güell
“Durant la tempesta ja vam detectar que aquests pins estaven començant a moure’s, veiem esquerdes en el terreny. Son uns pins que si no haguéssin caigut els haguessim hagut de talar igualment però la natura va fer el seu curs i ens els va tirar durant la nit.”

La caiguda dels arbres va ensorrar el sostre d’una mina d’aigua situada just a sota i ha deixat un forat de 10 metres quadrats. Actualment la mina està en desús, però abans de la construcció del Parc Güell aquest dipòsit natural acumulava l’aigua que es canalitzava fins a la masia Larrard.
 
Es desconeix si Gaudí va considerar aprofitar l’aigua d’aquesta mina com sí que va fer amb els viaductes i canals que va dissenyar. En aquests moments, el parc està redactant un pla director d’infraestructures que, entre d’altres, busca identificar les mines d’aigua existents a la muntanya. 

Josep Manuel, tècnic responsable Parc Güell
“L’aigua ha esdevingut un recurs escàs… cada cop més i és important almenys tenir-les identificades i estudiar la viabiltat del seu aprofitament.”

Després de 10 dies tancat al públic per les afectacions del temporal, ara ja es pot tornar a passejar per les arcades del Pòrtic de la Bugadera. El tècnic diu, però, que la restauració de la mina va per llarg.

Informen: Júlia Pujol i Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.