Els equipaments de l’Espai Quiró mantindran l’esperit de trobada veïnal

 
00:00
Dilluns, 15 Abril, 2019

 
Aquest solar ple de vida es convertirà en equipaments i habitatges per a gent gran. Els usos actuals eren provisionals, fins que es tirés endavant l'edifici nou. Ara, ja s’ha donat a conèixer el projecte que ha guanyar el concurs.

Miquel Espinet, Espinet Ubach Arquitectes i Associats : “No és un edifici especialitzat en res, és un edifici que hi van a parar moltes coses que necessita el districte, el barri.”

Joan Morales, veí Espai Quiró: “I si es pot mantenir aquesta dinàmica de trobada de les veïnes dins d’aquest espai més formal, seria realment molt engrescador per nosaltres poder donar-li continuïtat al projecte.”

De fet, el projecte intenta incloure algunes de les propostes dels veïns, com traslladar l’hort urbà en una de les terrasses. A més, hi haurà equipaments nous per al barri: un casal de gent gran, un casal de joves i un casal de barri. També, es construirà una gran sala polivalent i un gran fòrum d’accés.

Pau Bajet, Bajet i Giramé: “Com una ciutat dins d’un edifici, té un gran espai d’arribada que és un gran atri pel barri, un gran lloc, li dèiem fòrum i a partir d’aquest gran espai s’accedeix a diferents equipaments, als habitatges.”

A més dels equipaments, l’edifici disposarà de 85 habitatges per a gent gran i un pis d’unitat de convivència, on viuran entre 10 i 12 persones grans dependents. Els pisos tindran una connexió visual entre si a través de les cuines.

Maria Giramé, Bajet Giramé: “La cuina nosaltres l’hem entès com un espai llindar, un espai realment de vinculació entre l’interior de l’habitatge i l’exterior de l’habitatge, és a dir és l’espai de relació pels habitatges.”

Els arquitectes expliquen que l’edifici s’està projectant amb criteris de sostenibilitat i d’eficiència. Les obres del futur Espai Quiró començaran després de l’estiu del 2020 i duraran dos anys.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.