Els Lluïsos s'estrenen amb teatre escolar

 
00:00
Dimarts, 1 Desembre, 2015

 

Aquests són els primers alumnes que trepitgen el Lluïsos Teatre. L’entitat gracienca ha començat aquest matí una nova programació dedicada a escoles. Ho ha fet amb l’obra La Julieta de La Perla 29, un espectacle que juga amb la paraula i els objectes.

ROSA GÀMIZ, actriu: “Explicar històries de teatre als nens amb el mateix rigor que ho faríem si ho féssim per grans. Expliquem el Romeo i Julieta i al mateix temps que expliques l’essència de la història, que és això el que pretenem, a més a més expliquem què vol dir fer teatre.”

Durant cinquanta minuts la Rosa Gàmiz és l’única actriu i narradora. Vestits col·locats en penja-robes, com si fossin un titella, l’ajuden a desenvolupar la trama. Una manera diferent d’escenificar Romeu i Julieta, en què té un paper important la imaginació dels més petits.

ROSA GÀMIZ, actriu: “De l’altra manera sempre tens l’altre actor que et dóna la rèplica i aquí tu has de controlar, anar explicant la història, que ells no es perdin, sobretot.”

ÀNGELS ESTERRI, mestra de l’Escola Patronat Domènech: “Veure una cosa diferent de la que veuen sempre, la imaginació, que n’hi han de posar, accedir a una història que és per adults i que l’adaptació jo l’he trobat molt bonica, a vegades fan adaptacions per criatures que infantilitzen la història i no ho han fet.”

Des d’ara i fins al mes d’abril mil alumnes de diferents escoles passaran pels Lluïsos en el primer any que ofereix teatre escolar. D’aquesta manera l’entitat es vol consolidar com a teatre especialitzat en titelles.

MAR SOLÀ, coordinadora de Lluïsos Teatre: “Com que volem obrir-nos a tot el barri i a tota la ciutat, la millor manera per començar era convidar les escoles del barri, que en vénen moltes, però també en vénen d’altres barris de Barcelona i estem molt contents. És una altra manera que els nens i nenes coneguin el teatre dels Lluïsos, que coneguin els Lluïsos.”

Informen: Neus Valls i Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.