Els usuaris del Centre Eneida fan un homenatge a pintores desconegudes

 
00:00
Dimarts, 5 Març, 2019

 
María Blanchard i Juan Gris van liderar el grup d’artistes que el 1916 van reinventar el cubisme. Tot i això, el nom de Blanchard ha passat més desapercebut dins de la història que el del seu company. L’exposició “Dones i pintura” ha posat el focus en aquestes pintores perquè rebin el reconeixement que no van tenir en el seu dia en el món de l’art. Els encarregats de tornar a donar vida a les seves obres són els usuaris del Centre Ocupacional Eneida.

Inma Hernández, Raquel Fernández i Maria Rosa Fuertes, usuàries Centre Eneida:
“Hem agafat quadres d’aquestes senyores i els hem dibuixat nosaltres, perquè creiem que no s’havia fet.” “Porqué hemos descubierto como se llaman y como lo hacen, por ejemplo uno al óleo, otro con otras pinturas, pero nosotros lo hemos hecho a lápiz.”

Marta Giacomino, directora Centre Eneida: “Tratamos de salirnos de la rutina que aliena, o sea el estar embolsando tornillos indefinidamente, trabajando con un criterio más de escuela.”

La idea d’aquesta mostra va néixer quan una usuària va mostrar el seu interès pel treball de Frida Kahlo i a partir d’aquí, van investigar més dones en el món de l’art. La tasca no va ser fàcil i per això, van decidir que “Dones i pintura” podria fer una doble visibilització.

Bea Pérez, coordinadora Centre Eneida: “L’art creat per dones creadores, històricament invisibles i també l’art creat sobretot per dones amb diversitat funcional, habiten com als marges de la societat.”

Els usuaris d’Eneida han escollit obres de 12 artistes que van treballar des del segle XVI fins a l’actualitat a diferents parts del món. La mostra es pot visitar fins al 30 de març a la Biblioteca Vila de Gràcia.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.