Els veïns demanen una avinguda del Príncep d'Astúries més humana

 
00:00
Dijous, 26 Març, 2015

 

Els cinc carrils de circulació i les voreres estretes de l’avinguda del Príncep d’Astúries han convertit aquesta via en un malson per a veïns i comerciants. Per això, han decidit constituir-se en una plataforma veïnal per reclamar a l’Ajuntament una transformació del carrer.

MARI CARME BOU, portaveu de la Plataforma Veïnal de l’Avinguda del Príncep d’Astúries

“Nosaltres el que voldríem és tenir menys soroll, menys fum i voldríem tenir unes voreres més amples i uns carrers arreglats, com tots els carrers de Barcelona s’estan arreglant. No volem res de luxe, però volem una cosa més humana, un carrer més humà.”

Els veïns diuen que els accidents són habituals en aquest carrer i estan preocupats per la velocitat dels vehicles i el mal estat de les voreres.

MÒNICA DOMÈNECH, papereria JR
“Aquí, davant de la botiga, hi tinc el semàfor i sobretot aquí davant, a la vorera d’aquí davant, és continu, la gent que cau, després també hi ha molta gent gran que es queixa que no hi ha ni un banc i després el soroll, jo tinc la ràdio posada, perquè si no... Accidents contínuament, no està ben asfaltat això, fa una mica de pujada, pugen bastant ràpid.”

Alguns comerços de l’avinguda del Príncep d’Astúries, com aquesta sabateria, que té més de 50 anys, han vist com cada vegada hi passa menys gent.

ISABEL ROS, Calçats Arnelles
“El cap de setmana, per exemple, és horrorós, sembla una autopista. La gent no passeja i això que hi ha un cine aquí al costat, que podries dir: ‘ostres, doncs hi ha molta gent’, doncs no, hi ha molt poca gent que vagi per aquí, va per Gran de Gràcia.”

Els veïns i els comerciants han començat a recollir signatures. Creuen que la solució és reduir-hi el trànsit i fer-lo d’un únic sentit, reasfaltar el carrer amb material sonoreductor i ampliar les voreres. El veïnat ha vist com es millorava la mateixa situació de vies properes com Balmes, Diagonal o la ronda del General Mitre i esperen que a Príncep d’Astúries també ho facin.

MANEL CORRAL, botiga Nova Línia
“Parece que los comerciantes están más contentos, entonces si en esas calles los comerciantes están más contentos, me imagino que por algo será, es un poco por lo que también lo pedimos nosotros.”

Aquest carrer és limítrof a dos districtes. Una vorera és Sarrià – Sant Gervasi i l’altra és Gràcia. Ara, els dos districtes han convocat els veïns a una reunió per millorar la situació del carrer. Tot i això, des del districte asseguren que en caldrà una remodelació més àmplia en un futur.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.