Enric Lluch, tota una vida en llengua de signes

 
00:00
Dijous, 7 Desembre, 2017

 

L’Enric és coda, fill de pares sords. Amb el temps ha pogut conèixer altres membres de la comunitat coda i comprovar que els fills de pares i mares sords comparteixen moltes vivències.

Enric Lluch, intèrpret llengua de signes: “Em va sorprendre que 175 persones de 17 o 18 països diferents teníem les mateixes experiències. Coses com creuar un semàfor i dir al pare o a la mare ‘Ei, no creuis, perquè passa un cotxe o una ambulància o el que sigui’, és a dir, hem estat més atents per tenir cura dels pares.”

Aquest gracienc, informàtic de professió, va decidir fer un gir a la seva vida i ser d’ajuda a la comunitat sorda. Des de fa una dècada és intèrpret de llengua de signes. Exerceix la seva professió en diferents àmbits i és fàcil trobar-lo en els actes del barri. El pregó de la Festa Major de Gràcia, itineraris, lliurament de premis o fins i tot teatre.

Enric Lluch, intèrpret llengua de signes: “A mi em fa, ho haig de dir, especialment molta il·lusió fer els pregons, fer la Festa Major, fer activitat i serveis a Gràcia, perquè és la meva Vila, de sempre, he crescut, he viscut i visc encara, per tant és una il·lusió especial.”

De petit va aprendre simultàniament la llengua de signes i l’oral. A casa, havia d’estar atent als sons que els pares no podien escoltar, però això fa que ara se senti entre dues comunitats -l’oïdora i la sorda- i pugui ser més empàtic a la feina.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.