Es perfila el tancament del Park Güell

 
00:00
Divendres, 1 Juny, 2012

El tancament del Parc Güell ja agafa forma. L'última reunió de la taula de treball ha posat sobre la taula dues opcions per regular l'accés de turistes per la porta principal. Una de les entrades podria situar-se aquí, al carrer d'Olot, mentre que l'altra possibilitat seria ubicar-la a l'interior, a l'escalinata del drac gaudinià.

Aquest accés seria l'entrada a la zona monumental que inclouria la plaça de la Natura, la Sala Hipòstila i el drac. L'espai quedaria delimitat per una cinta i per personal de seguretat. La proposta que ha presentat Hàbitat Urbà pretén regular-hi la massificació turística sense fer-ne un tancament físic.

GABRIEL PICART, president de l’AV Salut
"L'abandonament del pla integral anterior, de l'equip de govern anterior que volia el tancament perimetral del parc i afectació de cases de veïns i etcètera, i, en canvi, el que ens han proposat es limita a un tancament – control estrictament de la zona monumental."

Des de l'Administració es manté que els barcelonins no pagaran, mentre que els turistes hauran d'adquirir un tiquet per poder fer la visita completa. Tot i que encara no s'ha decidit el nombre de visitants per dia, ni el pagament ni el control de les places d'autocar, es preveu que aquestes mesures descongestionaran el parc. Algunes associacions de veïns com la de La Salut creuen que la proposta va pel bon camí sempre que les cues per accedir-hi es formin dins del mateix parc. Tot i això, hi ha veïns que no estan d'acord amb cap tipus de restricció de l'espai.

SALVADOR BARRAU, president de l’AV Coll
"Un espai públic hauria de continuar sent públic i gratuït, s'han de trobar les formes en les quals no es generin diferències entre els mateixos ciutadans, especialment a Barcelona i especialment als barris."
La Coordinadora d'Entitats del Parc Güell que engloba 50 col•lectius ja ha recollit gairebé 20.000 signatures contra el tancament.

RODRIGO ARROYO, membre de la Coordinadora d'Entitats del Parc Güell
"Es fácil de regular, cualquier persona simple de la calle te dice que se ponga de acuerdo el Ayuntamiento con las operadoras, que vengan en diferentes días, en diferentes horas. El problema no es problema, el problema lo están creando ellos porque lo quieren cerrar para que sea de pago."

La Coordinadora creu que s'hauria de treballar amb els operadors turístics, distribuir els visitants per les diferents entrades del parc i solucionar primer els problemes dels barris de l'entorn. Des de l'Ajuntament no hi ha previstos terminis per posar en marxa el projecte ja que es vol arribar al màxim consens possible. De moment, que les cues es formin a l'interior i la regulació de la zona de la ceràmica del parc tenen una bona acollida per part dels veïns.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.