Es reprenen les obres per retirar l’amiant del Mercat de l’Abaceria

 
00:00
Divendres, 12 Juny, 2020

Els operaris tornen a treballar al Mercat de l’Abaceria. Aquest dimecres s’han reprès les actuacions per continuar amb la retirada de l’amiant de la coberta. Les feines es van aturar amb la declaració de l’estat d’alarma pel coronavirus, i ara continuen com estava previst amb el sostre del lateral del carrer de Puigmartí. De moment, durant un mes es treballa a l’interior de l’equipament per instal·lar les bastides.

Les obres del Mercat de l’Abaceria es van aturar, com la resta d’actuacions públiques de la ciutat, amb l’estat d’alarma. Tot i això, al mercat es va continuar treballant durant uns dies per enllestir el desmuntatge del sostre del lateral de la travessera de Gràcia, ja que no es podia deixar el desamiantatge a mitges. Ara, aquest lateral està acabat.

Aquest dimecres els treballs s’han reprès per continuar amb les actuacions previstes. Durant un mes, els operaris faran treballs interns per preparar la instal·lació de la bombolla, com ja es va fer amb la banda de la travessera de Gràcia, que ha de cobrir el lateral de la banda del carrer de Puigmartí. La col·locació de la bombolla durarà una setmana i després ja es començarà la retirada de la teulada de fibrociment.

Aquest procés s’ha seguit de prop pels veïns organitzats a la Plataforma Afectats per l’Abaceria, que, després de reclamar més garanties en la retirada de l’amiant, van acordar amb el districte de Gràcia i l’Institut de Mercats aquest nou pla de treball, que els ha tranquil·litzat per les mesures de seguretat que s’hi han inclòs.

La tercera fase serà la retirada de la coberta de la nau central, que seguirà el mateix procedimentm i un cop s’acabi el desamiantatge del sostre, ja es podrà començar amb l’enderroc dels laterals de l’edifici, que conservarà el ferro forjat.

Informa: Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.