Esplais i caus de Gràcia reclamen recuperar les activitats de lleure

 
00:00
Dijous, 12 Novembre, 2020

“El lleure no es confina”, aquest és el crit de guerra dels esplais i caus de Gràcia, que reivindiquen poder continuar amb la seva tasca. Consideren que l’educació en el lleure és segura i asseguren que en dos mesos hi ha hagut només dos contagis entre els 700 infants i joves que participen en les entitats de Gràcia.

Berta Vicente Roura, Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia: “Evidentment ens podem reinventar, però creiem que són espais segurs i podem fer l’activitat.”

Cèlia Mayoral Morera, Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia: “Que també estem donant eines als infants i joves per poder passar millor aquest temps de pandèmia que estem vivint i que se’ns escolti i se’ns donin els recursos necessaris.”

La Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia, que engloba set esplais i caus, considera que per part de les administracions hi ha molt poc reconeixement cap a l’educació en el lleure. Encara hi ha dos esplais, el Matinada-Pòrtics i l’Espurna de Gràcia, que fa més de 70 dies que no tenen local. De fet, denuncien que se’ls ha identificat per fer reunions a l’espai públic.

Berta Vicente Roura, Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia: “Per quedar i organitzar-nos i fer que les coses funcionin i intentar tirar endavant i fer malabars per poder seguir amb l’activitat, venen i t’identifiquen, que no saben què són gairebé els esplais i caus.”

De moment, les entitats mantenen el vincle de manera virtual. Per exemple, un grup de l’esplai GMM va fer fulards en línia.

Cèlia Mayoral Morera, Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia: “És molt diferent estar a través d’una pantalla, perquè hi ha inseguretats de parlar amb una pantalla, perquè no és el mateix que veure’s, les eines que es poden crear tampoc són iguals.”

informen: Aitana Molina / Neus Valls

Per això, la Plataforma d’Entitats Juvenils de Gràcia fa una crida al món del lleure, aquest dissabte a les cinc de la tarda als Jardinets de Gràcia, per reivindicar que l’educació no formal és imprescindible i segura.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.