Gràcia perdrà taules amb l’ordenació de les terrasses de bars i restaurants

 
00:00
Dimarts, 14 Novembre, 2017

 
Els restauradors adverteixen que hauran d’apujaran els preus a les tres places que perdran taules. Amb l’aprovació definitiva de l’ordenació singular de les terrasses les places de la Virreina i la Vila de Gràcia perdran sis taules cada cuna i a la plaça de la Revolució en desapareixeran cinc.

Carles Angosto, Associació de Professionals de Bars i Restaurants de Gràcia: “Això representarà un augment de preus i menys feina, nosaltres el que demanàvem és estudiar cas per cas, que la gent que incompleixi la normativa o que faci alguna cosa que realment causi molèsties als veïns que s’ataqui concretament, clar això és un càstig tarifa plana per tothom.”

En canvi, la plaça del Sol, la del Nord i la de la Rovira guanyaran taules amb l'ordenança. Segons el districte de Gràcia amb aquesta nova regulació i una nova distribució de les terrasses es posarà ordre a les places.

Robert Soro, conseller Gràcia: “La gent fa molt ús de l’espai públic, per sort i és una cosa que no s’ha de quedar bloquejada per aquesta activitat privada, per això creiem que el resultat és un bon equilibri dels dos fets.”

La nova ordenació també preveu l’homegeneïtzació dels elements com les taules, els para-sols i la prohibició de les estufes.

Carme Morales, Associació de professionals de bars i restaurants del barri de Gràcia: “És dur, és dur, fins ara hem tingut estufes, para vents, vull dir, hem tingut sistemes que el client estava bé fora al carrer, però reducció i a més simplificació dels elements.”

Els restauradors asseguren que el client no podrà distingir entre terrasses i es perdrà la identitat pròpia. En canvi, el districte defensa que la norma millorarà la convivència entre l’ús públic i privat de les places.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.