Gràcia sumarà nous carrils bici abans d’acabar l’any

 
00:00
Divendres, 29 Setembre, 2017

 

Vallcarca és un barri de pendents i això fa difícil pedalar. Tot i això, alguns s’animen, encara que han de sortejar els vehicles i l’orografia.

Emilio Peris, usuari bicicleta: “Hi ha molt de trànsit els dies de cada dia, hi ha trànsit a tot arreu, però sense carril bici és molt més complicat, la part alta necessita unes vies per anar en bicicleta, si aniria més, segur.”

Mari Angeles Ramos, comerciant Vallcarca: “Bicicletas no se ven muchas la verdad, algun vecino con els que he hablado me ha comentado que por el volumen de tráfico que hay puede ser peligroso y un poco locura poner aquí un carril bici.”

Actualment, Vallcarca no disposa de cap carril bici, una situació que canviarà abans que acabi l’any. L’Ajuntament té previst implantar noves vies per a bicicletes i una d’aquestes serà l’eix avinguda de Vallcarca – Esteve Terrades, que unirà la plaça de Lesseps amb la ronda de Dalt.

Per circular pel centre del districte, s’ha optat per aprofitar els carrers de plataforma única o carrers 30 que constituiran un eix per bicicletes que anirà des de plaça de Lesseps fins al carrer de l’Escorial. La frase entre parèntesi és optativa.

Alberto Lacasta, conseller districte de Gràcia: “El barri de la Vila de Gràcia ja és molt ciclable per si amb tot el tema de la plataforma única que ja tenen prioritat les bicicletes i el que volem és senyalitzar-lo, perquè les bicicletes sàpiguen que han d’anar per allà, per ser l’eix de la ronda del Mig.”

L’últim carril bici nou al districte s’ubicarà a la part gracienca del carrer de Sardenya, des del carrer de les Camèlies i fins al carrer del Rosselló. (surt grafisme) A Pi i Margall també està previst construir un carril bici, però haurà d’esperar que acabi el debat veïnal de la reforma de l’avinguda.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.