Gràcia tirarà endavant 8 dels 14 projectes coproduïts amb els veïns

 
00:00
Divendres, 17 Març, 2017

 

Gràcia ha fet una prova pilot per cooproduir projectes amb la ciutadania, en el marc dels pressupostos participatius de 2017. Primer es van escollir amb els veïns catorze propostes de tres àmbits diferents, que es van posar a votació. Un total de 296 persones han votat en aquest procés que va acabar el 26 de febrer. Els veïns de Gràcia podien seleccionar diferents projectes fins a arribar al pressupost màxim establert (150.000 euros). Els projectes que han rebut més suports són els que es duran a terme: són vuit i costaran en total un import de 149.500 €. D’aquests vuit, tres són de l’àmbit de dones i diversitat sexual, dos de l’àmbit de l’economia social i solidària i tres més del foment de la cultura.

Judith Calabria, consellera tècnica districte de Gràcia: “Nosaltres ara com a districte hem fet ja unes primeres reunions per revisar els projectes que han guanyat i quines són les eines i mecanismes que tenim per començar a executar-los. També destacar que els projectes que han sortit guanaydors creiem que tots tenen un component molt de barri, de teixir connexions amb entitats, creiem que són tots projectes molt interessants i que poden tenir molt recorregut.”

Els vuit projectes escollits es desenvoluparan durant aquest 2017. Ara, comença la fase d’execució que també comptarà amb el treball col•lectiu a través de la creació d’una Comissió que farà seguiment i acompanyament dels projectes.

Judith Calabria, consellera tècnica districte de Gràcia: “Sempre ho hem dit que després del procés de votacions, començàvem un treball veritable de cooproduir projectes amb la ciutadania i que la ciutadania que s’ha implicat en el moment inicial o que es vulgui implicar ara tindrà un paper per acabar de decidir certs elements de certs projectes i fent aquesta cooproducció.”

El 3 d’abril hi haurà una sessió oberta de presentació dels projectes guanyadors a la seu del districte, per començar a veure com cooproduir-los entre tots.

Informen: Neus Valls i Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.