Intercanvi de casa per veure món

 
00:00
Divendres, 19 Abril, 2013

Per aquest menjador hi han passat ja 18 famílies d’arreu del món. És la casa de l’Ana i el Carlos que, des de 2005 participen de l’intercanvi de pisos, cases o apartaments.

ANA MÓDENES, Happy Hamlet:
“Hi ha passat gent de Nova York, de Sant Francisco, de Suècia, de Dinamarca, d’Alemanya, de França i gent amb qui no hem fet intercanvi simultani, que han vingut i nosaltres hi hem d’anar.”

Aprofitant l’experiència, aquesta parella ha creat el web Happy Hamlet, un projecte per facilitar l’intercanvi d’habitatges a l’hora de viatjar.

CARLOS LÓPEZ, Happy Hamlet:
“És un viatge més autèntic perquè t’estàs en una casa, una casa d’una família, pots fer les mateixes rutines que quan estàs a casa amb els nens, és molt més còmode i també més econòmic.”

Aquest portal d’intercanvis funciona des del mes de novembre passat i ja té centenars de perfils d’arreu del món. Tot i que existeixen altres pàgines similars, ells hi han afegit un al•licient més.

CARLOS LÓPEZ, Happy Hamlet:
“Fins ara eren simplement un perfil on posaves les fotos i nosaltres, a més a més d’això, pots crear el teu perfil, també pots deixar-hi missatges tipus Twitter, amb etiquetes, amb ‘hastags’, dius on vols anar, de forma que clicant l’etiqueta veus tots els missatges.”

Asseguren que és una manera econòmica de viatjar i una bona fórmula per viure diferent la realitat de cada destinació.

ANA MÓDENES, Happy Hamlet:
“Tu cuides de casa seva i ells cuiden de la teva. Si hem anat a cases amb jardí i hem cuidat el seu jardí, l’hem regat, hem cuidat les seves mascotes. Aquí et permet viure el barri de la ciutat com ho faria el veí d’allà i conèixer la realitat autèntica.”

Cada usuari ha d’escriure un llibre d’instruccions de casa seva, amb recomanacions i explicacions de l’entorn. Es prepara així un viatge que vol ser més autèntic i que depèn de l’acord amb l’altre usuari.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.