Itinerari per l'obra i la biografia de Juan Marsé

 
00:00
Dissabte, 28 Abril, 2012

El Taller d’història de Gràcia va estrenar dissabte un nou itinerari titulat ‘Escenes de Juan Marsé a Gràcia’. Luis Gimó, guia del recorregut i gran lector de l’obra de Marsé, fa un recorregut pels llocs vinculats a la biografia de l’autor, així com per les ubicacions d’alguna de les seves novel•les.

Luis Gimó, Taller d’Història de Gràcia: “A partir de textos de Marsé intentar explicar una mica l’atmosfera de la postguerra, el que ell explica a les seves novel•les i a la vegada explicar la vida de Marsé, que va viure aquí al Carrer Martí, va anar a l’escola al carrer Llorer, va treballar al carrer Sant Salvador, vull dir, que era un veí del barri ”.

L’itinerari avança per la plaça de Rovira, on passen molts dels personatges creats per l’autor, i una de les ubicacions del rodatge del film de Fernando Trueba ‘El embrujo de Shanghai’, una adaptació del llibre homònim de Marsé. Els assistents continuen caminant pels carrers de Gràcia. Es fa parada a la Cooperativa de La Lealtad, l’actual Teatre Lliure, on els personatges de ‘Cal•lígrafia de los sueños’ assisteixen a un ball o al carrer de Pere Serafí on es van rodar algunes de les escenes de l’adaptació cinematogràfica d’ ‘Últimas tardes con Teresa’.

El recorregut també inclou ubicacions de ‘Si te dicen que caí’, ‘Ronda del Guinardó’ i ‘Un día volveré’. A través de la lectura de fragments i de material fotogràfic de l’època, la visita resulta un retrat de la postguerra més crua, quan Gràcia era un barri humil i obrer.

Jordi Flotats, assistent: “Molt interessant, molt bons, perquè és conèixer, encara que siguem graciencs de tota la vida... hi ha dates, hi ha racons, hi ha coses que no coneixem”.

Montse Giol, assistent: “M’he apuntat per conèixer-lo perquè realment no havia llegit res d’ell. Sí que em sonen els seus títols perquè són molt famosos, però no sabia res. I ara sí que tindré ganes de llegir-ne ”.

De moment no hi ha data per una propera visita, però la voluntat és afegir l’itinerari al calendari habitual de recorreguts del Taller d’Història de Gràcia.

Informen: Irina Gimeno i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.