Josefina Altés, 'freelance' del món associatiu

 
00:00
Dilluns, 23 Abril, 2012

La Josefina Altés està vinculada amb el món de les entitats gracienques des de ben petita, amb 12 anys ja balla a l'esbart de l'Orfeó Gracienc. Ara, ha rebut el premi Vila de Gràcia per la seva dedicació a la vida associativa i solidària de la Vila. Cofundadora del grup de teatre amateur 'Disbauixa', ha escrit, dirigit i actuat, també és membre del Consell de Dones de Gràcia i impulsora del Banc del Temps de la Vila. Coincidint amb el centenari de l'Orfeó Gracienc va ser presidenta de l'entitat durant 5 anys. La Josefina assenyala que va per lliure, però que no entendria la seva vida sense l'associacionisme.

JOSEFINA ALTÉS, expresidenta de l'Orfeó Gracienc:

"Sóc Josefina Altés, veïna del barri de Gràcia, des de fa molts, molts anys vinculada al món associatiu en el qual vaig començar ballant a l'esbart de dansaires de l'Orfeó Gracienc quan tenia 12 anys, ara en tinc 58, vol dir que ja en fa molts. Ser presidenta d'una entitat important com és l'Orfeó, pot ser Lluïsos o pot ser el Cercle, etcètera, doncs, té l'afegit que el pes de la història cau també sobre teu, d'alguna manera i has de tenir presents les arrels d'aquella entitat, el per què va ser fundada, has de respectar molt a la gent gran que hi ha i la idea que ells poden tenir del que és una entitat i en canvi, si vols modernitzar-la, si vols obrir les portes i fer que hi entri tothom, doncs també, has de permetre que la modernitat entri a dins de la casa.
Fa il•lusió entrar a una entitat i veure que hi ha 2, 3, 4 generacions i que tots tenen un paper a fer dins de l'entitat i que a més el fan. La meva vida, diguéssim, a part de la laboral, doncs, ha estat totalment entregada al barri de Gràcia, als projectes i a les entitats. No l'entendria la meva vida sense Gràcia, és una part molt important de mi mateixa."

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.