L’alumnat de l’escola l’Univers projecta la seva escola ideal

 
00:00
Diumenge, 9 Juny, 2013

 
Així és com els nens i nenes de l’Univers s’imaginen la seva futura escola. L’artista multimèdia Mariona Omedes ha col·laborat amb la reivindicació de les famílies de l’escola gracienca.

Dissabte van realitzar la primera festa després que el passat gener s’aprovés el pla especial urbanístic del conjunt del solar del carrer de Bailèn, on ha d’anar ubicada l’escola. Amb un nou calendari al davant, està prevista inaugurar el curs 2015/2016.

Irene Lop, Associació de Famílies de l’Escola l’Univers: “Ara estem contents, per això fem aquesta festa, per celebrar una mica que realment tenim un altre cop un compromís sobre la taula per part de les administracions. Però també, l’espera no és eterna i, per tant, nosaltres volem una mica també fer veure que estem a sobre, que no deixarem de lluitar i d’insistir, que volem que aquests compromisos es compleixin”.

Berenar, activitats infantils i un concert del músic Noè Rivas van amenitzar la tarda. El mateix dissabte també van instal·lar al mur de la futura escola un comptador, que aniran canviant cada mes fins a la inauguració de l’edifici. I van presentar el còmic ‘El cop’, inspirat en la seva causa i realitzat per dos pares de l’escola.

Les obres no han començat i està obert el concurs per adjudicar la construcció del pàrquing de tres plantes que anirà al mateix solar. Després de quatre anys en mòduls prefabricats a la plaça del poble Romaní, alerten que es trobaran amb un problema de manca d’espai el curs 2014/2015.

L’art ha sigut un continu en les reivindicacions de l’Associació de Families de l’Univers. El passat maig s’incorporaven al projecte artístic internacional Inside-Out de l’artista francès JR i penjaven retrats dels nens i nenes al mur de Bailèn. El novembre del mateix any, en col·laboració amb el Casal de gent gran del Carrer de Siracusa, vestien els arbres del carrer de Verdi amb peces de ganxet del color groc de les mobilitzacions per l’escola pública.

Irene Lop, Associació de Famílies de l’Escola l’Univers: “En aquestes manifestacions també fem participar tots els nens, els nostres fills i filles, per tant, volem que ho entenguin com un compromís i com una lluita de tots nosaltres en positiu. També és una manera de fer-nos presents al barri i de transmetre també que aquesta lluita no és de les quatre famílies que formem part ara de l’escola l’Univers, sinó que és una lluita per l’escola pública del barri de Gràcia”.

En aquesta ocasió han comptat amb Omedes, premi Nacional de cultura en la categoria d’Audiovisual 2011.

Mariona Omedes, artista multimèdia: “Ha estat molt bé el resultat final, perquè és una col·laboració entre l’escola i la meva feina. Jo volia que no fos una feina particular meva, sinó que fos un engranatge entre el món de l’escola, els nens, els dibuixos, els seus treballs i la meva feina, que és la postproducció digital”.

Cap a les 10 de la nit, arribava el moment màgic. Sobre la paret mitgera del solar buit on ha de construir-se l’escola, es projectaven els somnis i desitjos dels nens i nenes, que a través de la seva veu i els seus dibuixos esbossaven una escola imaginària.

Informen: Irina Gimeno i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.