L’Escola Baldiri Reixac del Parc Güell estrena patis

 
00:00
Divendres, 28 Febrer, 2020

Fins fa uns mesos en aquest pati només hi havia dues pistes de ciment. Ara, les possibilitats de joc a l’Escola Baldiri Reixac s’han diversificat.

Tomàs Barrachina i Sam Serra, alumnes Escola Baldiri Reixac
“El pati abans la pista ocupava la major part i ara hi ha més activitats a fer i coses a fer.”

Sandra Martí, directora Escola Baldiri Reixac
“Fa poquet que l’hem estrenat, ara fa molt poc, però estan encantats, fins i tot tots els problemes que hi havia entre els alumnes, discussions, han baixat moltíssim, és com un pati com més tranquil, tothom està a diferents espais.”

En total s’han transformat tres patis partint de les idees de disseny d’alumnes, mestres, famílies i arquitectes. Tots han contribuït a incorporar a l’espai infantil una tarima d’experimentació, vegetació i s’hi col·locaran pissarres. La zona ombrívola que acollia l’hort s’ha convertit en un lloc de relaxació o de lectura. I el pati general s’ha dividit en racons com el sorral, la zona d’equilibris, els troncs o les grades de fusta. Tot i que el canvi és evident, encara hi falten elements com un espai de música o una zona de producció artística.

Tomàs Barrachina i Sam Serra, alumnes Escola Baldiri Reixac
“Que hi hagués xarxa a les porteries que abans no n’hi havia i que tingués gespa el camp, però no va ser possible, també hem demanat taules de ping-pong i les posaran.”

Sandra Martí, directora Escola Baldiri Reixac
“Volíem que cada alumne pogués escollir el que realment li feia il·lusió fer a l’hora del pati, que és la seva hora d’esbarjo, tan si és un moment tranquil, com m’agrada córrer.”

El nou pati també s’ha incorporat com un element més educatiu amb la instal·lació d’un biòtop per generar un ecosistema de flora i fauna. Tota l’obra ha estat possible gràcies al retorn social de les entrades al Parc Güell, que ha permès que els alumnes del Baldiri Reixac tinguin alternatives a la pilota a les estones de lleure.

Informa: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.