L’Univers es reivindica vestint els arbres de Verdi

 
00:00
Dissabte, 17 Novembre, 2012

Els arbres d’un tram del carrer de Verdi llueixen a partir d’avui una decoració ben particular. Amb el groc com estendard de les mobilitzacions per l’escola pública, els membres de l’Associació de Famílies de l’Escola l’Univers han fet una nova iniciativa artística al carrer per reivindicar la construcció de l’Escola.

Xènia Cuartielles, Afa Univers: “Vam voler seguir una mica amb aquesta tònica, aprofitar espais del barri per denunicar la situació en la que ens trobem. I també plantejar una mica la pregunta de ‘què està passant en aquest espai públic?’ d’una manera artística i creativa, que la gent quan passeja pugui fer una reflexió a la vegada que es troba un entorn decorat.”.

Els nens imparteixen les classes des de fa tres anys en uns barracons situats a la plaça del Poble Romaní a l’espera de l’edifici que s’ha de construir en un solar buit del carrer de Bailén, on els nens haurien d’haver començat les classes aquest curs. Des de fa mesos, però, el projecte està aturat esperant la concessió del pàrquing que ha d’anar ubicat al mateix solar i també, segons les famílies, per una falta de voluntat política.

José Lloret, Afa Univers: “El plantejament que ens fan és de seguir en barracons perquè l’únic compromís que realitza el govern municipal i la Generalitat, que són qui ha de treure això endavant, és que l’escola es farà, però no se sap quan. ”.

L’espai inicial de la festa havia de ser una plaça, un espai més controlat pels nens, però els van denegar el permís per tractar-se d’un acte reivindicatiu durant el període de campanya electoral. Finalment l’acte s’ha dut a terme, sense permís municipal, al carrer de Verdi i ha combinat la seva vessant festiva amb xocolatada i batucada amb la més reivindicativa, la decoració dels arbres amb missatges a favor de l’educació pública i la lectura d’un manifest i de la cançó de protesta de l’escola.

Unes grans protagonistes del dia han sigut també les dones del Casal de gent Gran del Carrer de Siracusa, que han col•laborat en la confecció de les peces de ganxet.

Maria Lladós, membre casal Siracusa: “L’Univers no s’acaba de fer mai i pobres nanos estan en barracons. Llavors ens van dir si volíem col•laborar i nosaltres som molt aficionades i vam dir ‘ah, doncs sí’ i vam col•laborar. Hem fet part de l’estiu molts ‘tapetets’ d’aquests que estan cosint de mica en mica, i avui hem vingut a embolicar els arbres a veure si ens escolten”.

Les famílies de l’escola Univers es preparen per un any escolar ple d’accions reivindicatives per aconseguir que l’escola estigui construïda pel setembre del 2014, tal i com està previst actualment.

Informen: Irina Gimeno i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.