La botiga Arc Iris fa 90 anys a Gràcia

 
00:00
Dijous, 16 Juliol, 2015

La camiseria Arc Iris fa 90 anys que vesteix els graciencs. Va obrir l'any 1925 com a botiga de mitges i mitjons, però des de meitats dels anys 30 es dedica a la moda d'home. És un negoci familiar de cinc generacions. La Joana Candell, de la tercera generació, és la propietària de la botiga que van obrir els seus avis. El seu marit, el Josep Capdevila, també va acabar exercint l'ofici de botiguer.

JOANA CANDELL, propietària de l'Arc Iris
"Wra només una botiga de mitges i mitjons i va venir la guerra. També van passar èpoques dolentes, però després la meva mare va continuar el negoci i després vam venir nosaltres."

JOSEP CAPDEVILA, gerent de l'Arc Iris
"Des dels 20-21 anys que estem aquí a la botiga, la segona generació, també varen començar molt joves, tots hem estat molts anys aquí a la botiga, totes les generacions hi hem estat molt de temps."

Des que la família va obrir un segon establiment, fa més de 30 anys, l'Arc Iris ocupa les dues cantonades de la plaça de Trilla. A una banda, el Josep ven roba d'home a la camiseria de tota la vida i, a l'altra, la Joana s'encarrega de la botiga de roba infantil i regals de la llar. A tots dos els ha fet molta il·lusió celebrar el 90 aniversari d'un negoci familiar com el seu.

JOANA CANDELL, propietària de l'Arc Iris
"Els 90 ens han fet moltíssima il·lusió, estem pensant amb els pares, amb els avis que estarien satisfets. Realment ens emociona."

L'Arc Iris, al llarg de tots aquests anys, ha viscut èpoques ben diferents. Algunes, com l'actual, de molt complicades per al petit comerç de proximitat. Asseguren, però, que han aconseguit subsistir gràcies a la fidelitat d'una clientela que, igual que el negoci, ha anat passant de pares a fills.

JOSEP CAPDEVILA, gerent de l'Arc Iris
"Tenim una clientela molt fidel, que amb aquesta clientela passa igual que amb nosaltres que ja tenim la quarta generació de clients que venen i això és el que ens dóna aquesta empenta i aquestes ganes de seguir endavant."

Informen: Neus Valls i Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.