La comunitat educativa del Coll reclama mesures de seguretat viària

 
00:00
Dimecres, 8 Octubre, 2014

Són les cinc de la tarda i els alumnes de l’Escola Mare de Déu del Coll surten del centre. Aquesta és la imatge de cada dia: una vorera molt estreta, cotxes en un coll d’ampolla i la línia d’autobús 87 que puja i baixa pel carrer de Tirso, del barri del Coll. Des de fa temps les famílies de l’escola demanen que es faci un projecte de camí escolar que millori la seguretat dels accessos al centre educatiu.

INMA VICENTE, AMPA Escola Mare de Déu del Coll: “Cada dia ens trobem cotxes pujant, cotxes baixant, la gent per les voreres, embussos... A més, hi ha molts camions últimament per unes obres que hi ha a prop de les altres escoles. En fi, la situació és important que s’hi trobi la solució i que es facin ja accions directes.”L’Escola Virolai, Coves d’en Cimany i l’Escola Bressol Municipal Gat Negre també comparteixen aquesta situació. El Sergi, que ve del Gat Negre, explica que és complicat l’accés amb cotxet.

SERGI ARMESTO, AMPA Escola Bressol Municipal Gat Negre: “Aquí és una cruïlla de tres carrers, hi passa un autobús, hi ha un tema de manca de senyalitzacions, de semàfors, de pas de vianants.”

El districte de Gràcia proposa posar fi al doble sentit del carrer de Tirso i que l’autobús 87 baixi pel carrer del Portell. L’accés des del carrer de Santuari es regularia amb un semàfor perquè no es trobin els vehicles de cara i així eixamplar la vorera. Els veïns, però, creuen que aquesta mesura convertiria el carrer del Portell, ara pacificat, en una carretera i les parades del bus estarien molt allunyades del veïnat. Per ells, la solució consisteix a regular el trànsit amb tres semàfors i només un carril de circulació.

SALVADOR BARRAU, president de l’AV Coll – Vallcarca: “Un ha de donar pas a l’altra i, d’aquesta manera, no es troben mai dos autobusos, no hi ha perill; però, per una altra banda, sí que hem d’ampliar la vorera dels col·legis i estrènyer aquesta, perquè amb un sol carril es pot fer tot sense cap problema.”

De moment, no s’ha arribat a un consens entre veïns, escola i districte sobre quina és la proposta més adequada per a aquesta zona. En les setmanes vinents es convocarà una altra reunió per trobar un acord.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.