La Festa Major de Gràcia portarà un projecte pilot a l’escola aquest curs

 
00:00
Dimarts, 13 Setembre, 2016

 

El curs escolar ja està en marxa a Gràcia amb noves iniciatives. L’Escola Nou Patufet i el Col•legi Sant Josep començaran aquest curs una prova pilot relacionada amb la Festa Major. Encara s’ha de concretar quan començarà aquest projecte que pretén treballar tot el procés de creació d’un carrer guarnit. Els dos centres treballen a través de projectes i amb aquest tocaran des de matemàtiques, a informàtica, gimnàstica o plàstica. L’objectiu és que els alumnes siguin conscients de la feina que hi ha darrere d’aquests decorats que durant una setmana ocupen els carrers del seu barri. De fet, al Nou Patufet fa temps que col•laboren amb el carrer Joan Blanques de Baix de Tot amb els guarnits, ja que integren a l’aula el que anomenen currículum de barri.

FRANCESC GRANADA, director de l’Escola Nou Patufet: “El projecte aquest de la federació de com era el cicle d’un any de la festa major, des que s’inicia fins que realment hi ha els guarnits posats al carrer, ens encaixava perfectament, per tant, va ser molt fàcil dir que sí.”

Seran els alumnes de sisè de primària els que treballaran en 4 fases. La idea és treballar tot el procés, des de triar un tema, fer un pressupost de material, fins a la programació i muntatge final. Els alumnes acabaran la prova pilot amb la celebració d’un dia fester que hauran ideat ells i on podran convidar a altres cursos o entitats del barri.

MARTA SOTERAS, comissió Respectem els guarnits de la Festa Major de Gràcia: “És una manera de què els nens ja coneguin la festa, de què siguin possibles mans futures i quan tu saps la feinada que comporta al darrere, és quan tu respectes la feinada dels altres.”

La idea és que aquest projecte, que s’haurà d’avaluar al final, es pugui ampliar a més centres i anar conscienciant, d’aquesta manera, en el respecte als guarnits.

Informen: Aitana Molina i Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.