La Festa Major d'enguany consolida les activitats diürnes i el sistema de mobilitat

 
00:00
Diumenge, 21 Agost, 2016

 

La Festa Major de Gràcia acaba una setmana intensa d'activitats amb un balanç molt positiu. S'han consolidat les propostes de seguretat i participació engegades en anys anteriors i cada vegada s'aposta més per mesures sostenibles, com la instal•lació de llums led als carrers.

En la mateixa línia que les passades edicions, enguany les festes destaquen per l'alta participació en les activitats infantils i diürnes, aconseguint així, la voluntat veïnal de fer de les festes un espai familiar i transversal per totes les edats. De fet, l'afluència més gran de gent s'ha concentrat a la tarda i, mentre que s'han fet poc més de 300 activitats nocturnes, n'hi ha hagut gairebé 600 de diürnes.

CARLA CARBOBELL, Presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia: "En el moment en què la Festa Major és més intransitable és de 6 a 8 de la tarda, i la gent que ve de 6 a 8 de la tarda ve a passejar i a veure els guarnits. Per tant, aquella gent que encara recordi o relacioni Festa Major amb música i concerts i res més, s'equivoca de mig a mig ara mateix."

També s'han consolidat les activitats inclusives per persones amb discapacitat visual o auditiva, destacant-ne les visites guiades pels carrers guarnits.

Pel que fa a les destrosses del guarnit, tot i que hi ha hagut alguns incidents, des de Festa Major asseguren que el missatge de la campanya Respectem el Guarnit ha calat entre els assistents a la festa.

CARLA CARBOBELL, Presidenta de la Fundació Festa Major de Gràcia: "Jo crec que no n'hi ha hagut més que en anys anteriors, sinó el contrari i que, a més a més, encara que això no acabi de sonar bé perquè no haurien de passar en cap moment ni mai, però, a més a més, també han passat més tard. Fa relativament pocs anys havíem de lamentar destrosses el primer dia. Si pensem en aquella gent que ens ve a veure i que ve a veure els nostres guarnits, que per nosaltres és el més important, doncs ja se'l troben amb unes condicions no desitjables. Per tant, creiem que això és un petit pas endavant. Hauríem d'arribar a destrosses zero"

D'altra banda, sense cap incidència destacable, també es fa un balanç positiu de la seguretat en les festes. El sistema d'itineraris de sentit únic, que ha estat en funcionament per quart any consecutiu, i el control de l'aforament, han contribuït a aconseguir una bona mobilitat pel barri.

La festa acaba amb els resultats de les votacions populars dels carrers engalanats que han pogut fer els visitants a través de l'aplicació de mòbil de la Festa Major de Gràcia. El guanyador d'aquesta votació ha estat el carrer del Progrés, Travessia de Sant Antoni ha quedat en segon lloc, i Fraternitat de Baix de Tot s'ha col•locat en tercera posició.

La Festa d'enguany s'acaba amb la mirada posada en la celebració del bicentenari l'any vinent.

Informen: Elena Serra / Aitana Molina

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.