La nova imatge de La Violeta

 
00:00
Dijous, 5 Juliol, 2012

Aquesta tardor La Violeta tornarà a obrir les portes per acollir les colles de cultura popular de la Vila de Gràcia. S’ha fet una rehabilitació integral de lL'edifici, que n’ha mantingut la façana modernista i alguns trets característics de l'interior.. Així modernitat i història són l'essència del nou equipament i el que vol transmetre la nova imatge.

Aquesta és la nova cara de La Violeta, escollida d'entre quatre propostes que han elaborat els estudiants de l'Escola Superior de Disseny IED Barcelona. El districte de Gràcia va proposar als alumnes d'últim curs la creació d'un pla de comunicació per a l'equipament. El resultat de tot plegat és una feina conjunta amb les colles de cultura popular que es nodreix de les tradicions i s'embolcalla de modernitat. Els autors del projecte han pogut conèixer la cultura catalana de primera mà i com està d'arrelada al barri.

MAITE FANDOS, regidora de Gràcia:
"S'han ajuntat la innovació i la creativitat, el que feu vosaltres, persones d'Islàndia, de Colòmbia, de Veneçuela, amb la nostra cultura popular, tan arrelada aquí, a Gràcia."

Aquest grup internacional d'estudiants havia d'elaborar un pla de comunicació per donar a conèixer la historia de La Violeta a partir del disseny de banderoles, anuncis, fullets o una pàgina web, entre d'altres. Els alumnes han treballat durant set mesos veient el dia a dia de les colles i fent recerca històrica, per exemple, la tipografia que han escollit combina un tipus de lletra trobat a la façana de l'edifici a amb un d'actual.

MARIA PAULA MUÑOZ, estudiant disseny gràfic IED Barcelona:
"Hoy en día se sigue haciendo lo mismo que se hacía hace 100 años, este fue un poco como el propósito o el reto, ver cómo hacemos que algo que se hace hace 100 años se entienda que es actual, que es fresco, joven y sobre todo invitar a que gente nueva lo quiera hacer."

XAVIER ALDAVERT, el Drac de Gràcia:
"Reflecteix bastant bé tot aquest concepte que ells han expressat del tradicional, la popularitat, de popular i a la vegada la modernitat, perquè també entra molta gent jove a les colles, s'hi implica molt i hi aporta idees noves."

Els projectes definitius els van decidir (Aitana, vols dir això?) les colles, el districte i els arquitectes de l'edifici. La nova imatge anirà molt vinculada a les persones, amb detalls de rostres o accions per ressaltar la importància que tenen a l'hora de mantenir viva la cultura popular.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.