La parròquia de Sant Joan estrena web i xarxes socials

 
00:00
Dimecres, 10 Juliol, 2019

La parròquia de Sant Joan té pàgina web i perfil a les xarxes socials. Volen ser eines per donar a conèixer l’església de la plaça de la Virreina.

Jordi Carreter, mossèn parròquia de Sant Joan
“Donar a conèixer la seva història, el que hi ha a dins, les entitats que hi corren també i també, una mica ser hereus de la vida de cada dia de la Vila de Gràcia. Sempre hi ha gent que busca un lloc per aixoplugar-se i aquí tothom és benvingut.”

De fet, la parròquia és la seu dels Catifaires de Gràcia i de la Colla de Sant Medir els Patufets, s’hi reuneixen Alcohòlics Anònims i, des de fa un any, hi viu l’Àliga de Gràcia. Però, darrere d’aquestes parets, també s’hi amaga una joia modernista: aquesta capella que el 2016 va crear polèmica per la seva autoria. Es va creure que podia ser obra de Gaudí, però els estudis defensen que és creació de Francesc Berenguer i Mestres.

Jordi Carreter, mossèn parròquia de Sant Joan
“La casa Burés que se sap ben bé que és de Berenguer, tots els processos dels arcs, tot això és idèntica, clavada, per tant, és molts de Berenguer. A veure, el modernisme és un corrent i per tant, hi ha coses molt comunes i si Gaudí vivia amb Berenguer.”

Els dos arquitectes van viure al carrer de l’Encarnació i cap dels dos podia signar projectes, ja que no tenien el títol, però tot apunta Berenguer com a l’autor de la capella, dels esgrafiats i de la forja de l’església. Ara, la història, l’arquitectura i les activitats que es fan a l'església de Sant Joan es poden trobar al web i a les xarxes. La parròquia està més connectada que mai, tant amb els feligresos com amb els veïns de Gràcia.

Informa: Aitana Molina i Júlia Pujol

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.