La Pastisseria Ideal, a Gran de Gràcia, compleix un segle

 
00:00
Dimarts, 16 Abril, 2019

 

Fa 100 anys que la Pastisseria Ideal va aixecar la persiana. Alguns secrets com la crema catalana que feia l’avi Miquel el 1919 s’han mantingut fins ara. L’avi, el pare i els tres nets van aprendre l’ofici de pastissers, tot i que ara només un continua a l’obrador. De fet, ja són quatre generacions darrere el taulell oferint clàssics que tornen.

Miquel Àngel Álvarez, Pastisseria Ideal: “Hi ha el cremat, el xuixo, i després les coses típiques que es feien i que ara tornem a fer, les corones de nata, els bescuits de la reina i el xuixo, que el xuixo ha tingut un boom i fem el xuixo com feia l’avi.”

Isabel Benito, Pastisseria Ideal: “Fem merengue que hi ha gent que ja no ho fa i a molts llocs els hi diuen que ja ha passat de moda i venen aquí.”

Tot i mantenir les tradicions i les receptes de l’avi, la botiga també s’ha renovat. Expliquen que van haver de fer una zona de degustació, ja que no es comprava tant com abans, quan fins i tot havien de fer sortir el pare de l’obrador per atendre la clientela.

Isabel Benito, Pastisseria Ideal: “S’acabava la feina d’allà dins, li fèiem posar una ‘chaquetilla’ blanca i sortia aquí a fora a despatxar, llavors venia molta gent i érem set persones darrere del taulell.”

Abans, també, per 50 cèntims podies comprar un "negrito" que es feia amb les restes de la pastisseria, ara, expliquen, que la qualitat va lligada al preu.

Isabel Benito, Pastisseria Ideal: “Es feia una peça que en deien 'negritos' que venien tots els nanos de La Salle a comprar i el col•legi d’aquí davant de les Vedrunes també venien, ara no volen coses barates, ha de valdre tot, perquè sigui bo.”

Tot i que sembla que el pas del temps s’ha aturat al número 207 de Gran de Gràcia, la Ideal ha anat innovant sense perdre l’essència. El 4 de maig celebraran els 100 anys amb activitats al carrer.

Informen: Aitana Molina / Neus Valls

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.