La plaça de les Dones del 36 a debat

 
00:00
Dilluns, 14 Maig, 2012

La plaça de les Dones del 36 es va inaugurar amb polèmica fa gairebé tres anys. En aquell moment moltes entitats i veïns es van mostrar en desacord amb les reixes que delimitaven l'espai. Ara, les famílies de l'Escola Reina Violant en demanen una reforma que inclogui la millora del terra i dels jocs infantils.

Tot i que encara està present el debat sobre les reixes, de moment l'AMPA de l'escola es vol centrar en una millora de la plaça. Sobretot, de cara als alumnes del Reina Violant, que en són usuaris habituals.

PAULA SINGER, mare de l'Escola Reina Violant:
"És molt poc adient aquesta plaça, hi falta espai, hi falten jocs, hi falten molts jocs, hi ha places amb jocs meravellosos i hi ha molts desnivells també, o sigui, que no està gens adaptada per la funció de plaça per jugar i, a més, estem rodejats d'escoles, totes les escoles vénen aquí a jugar i no és gaire segur."

ABEBA BAEZA, alumna de l'Escola Reina Violant:
"El terra està abonyegat i també ens ensopeguem amb les línies que hi ha a terra."

ARIADNA PANIZO, alumna de l'Escola Reina Violant:
"Quan surto de l'escola vinc cap aquí a jugar a algun joc, però de vegades m'avorreixo, perquè els cavallets, per exemple, són una mica de petits."

Des de la construcció de la plaça les famílies han reclamat un espai apte per als nens que hi juguen cada tarda. La proximitat de l'Escola Reina Violant, però també de laVedruna fa que moltes famílies aprofitin aquest espai, però les llambordes de terra, un angle de ferro, els cavallets de la zona infantil o les reixes es converteixen, segons els pares, en perills per als més petits. Per això, reclamen un canvi d'estructura del parc.

GEMMA RIFÉ, mare de l'Escola Reina Violant:
"El que ens dóna la sensació és que ha estat una mica concebuda com a vestíbul d'aquests habitatges i que no s'apropa gens a les necessitats de la gent del barri."

L'AMPA de l’Escola Reina Violant ha demanat que s'inclogui la reforma de la plaça al Pla d'actuació del districte. Des de l'administració local asseguren que han rebut propostes per millorar l'espai, però diuen que estan en espera de conèixer el pla d'inversions municipals per poder donar resposta a les peticions de l'AMPA.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.