La plaça de Lesseps a debat

 
00:00
Dimecres, 4 Febrer, 2015

 

Aquesta font o la lluerna que havia de servir per il·luminar l’estació de la Línia 9 del metro encara són punts de discussió en el projecte de reurbanització de la plaça de Lesseps. Les dues entitats ubicades a la plaça no estan d'acord amb la reforma. L’associació Amics de Lesseps ha presentat al·legacions al projecte, que consideren que elimina part del simbolisme de la plaça i posa entrebancs a l’espai.

FERNADO CASAL, Amics de Lesseps
“No es doni la volta a la idea fonamental, llavors diem: ‘mirem el projecte ara’ i el que veiem és que la zona mar més o menys es tanca mitjançant l’arbrat, mitjançant la composició, i, a més a més, mitjançant les tanques que es posen als jocs infantils i a una àrea d’esbarjo per a gossos.”

Aquesta entitat és hereva de la plataforma Una Altra Plaça Lesseps és Possible, que va participar de la redacció del projecte de la plaça actual. D’altra banda, l’Associació de Veïns i Comerciants de la Plaça de Lesseps està treballant des de 2013 per adaptar l’espai a les necessitats veïnals. Ara, temen que les al·legacions que s’hi han presentat puguin retardar l’inici de les obres, previst per al mes de març.

MIREIA BARGALLÓ, presidenta de l’AV i Comerciants de la Plaça de Lessseps
“Des de la plaça estem molt amb la idea de buscar solucions útils per als veïns i les altres al·legacions van molt amb la idea de mantenir uns simbolismes, però topen amb la realitat i amb les necessitats diàries de la plaça. La necessitat que es mantingui aquesta font, nosaltres no entrem que la font estigui o no estigui, però si aquí hi ha d’haver un parc infantil, demanem la necessitat que no tregui espai al parc.”

En aquests moments el projecte de reurbanització s’està licitant. Des del districte de Gràcia asseguren que, tot i debatre alguns detalls del projecte, el calendari previst es manté i les obres acabaran a l’estiu.

Afegeix un nou comentari

Filtered HTML

  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Etiquetes HTML permeses: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.

Plain text

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les adreces de pàgines web i de correu electrònic es tornen automàticament en enllaços.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.